PIKSI, NE HVALA! Srbin odbio Srbiju, da bi igrao sa DŽakom i Šaćirijem

Novosti online

02. 11. 2023. u 12:29

Fudbaler Jang bojsa i strelac gola u remiju sa Crvenom zvezdom Filip Ugrinić nije prihvatio poziv da zaigra za Srbiju.

ПИКСИ, НЕ ХВАЛА! Србин одбио Србију, да би играо са Џаком и Шаћиријем

FOTO: Tanjug/AP

Izgleda da su se u Fudbalskom savezu Srbije ovog puta previše zaigrali, uvereni negde da su u boljoj pregovaračkoj poziciji u odnosu na Švajcarsku, međutim, naišli su na negativan odgovor.

Možda je i Filip Ugrinić bio spreman da zaigra za zemlju svoje etničke pripadnosti, ali je upornost rukovodilaca Fudbalskog saveza Švajcarske bila presudna u donošenju konačne odluke.

Otkrio je Ugrinić 5. oktobra, posle gostovanja Crvenoj zvezdi, da ima želju da zaigra za Srbiju ali da je jedino poziv dobijao od Švajcarske.

U međuvremenu je FSS kontaktirao sa 24-godišnjim veznim fudbalerom, čiji su roditelji u Švajcarsku stigli iz južne Srbije, ali je, prema saznanjima Kurira, dobio negativan odgovor, Filip je odlučio da igra zajedno sa Granitom Džakom i Džerdanom Šaćirijem.

FOTO: Tanjug/AP

 

Ideja selektora Dragana Stojkovića bila je da Ugrinić debituje na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Belgije 15. novembra, a da kasnije bude i u konkurenciji za duel sa Bugarskom u Leskovcu, četiri dana kasnije, odlučujući za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nažalost, Fudbalski savez Srbije zakasnio je sa pregovorima, s obzirom na to da su Murat Jakin, selektor Švajcarske, kao i Pjerluđi Tami, direktor reprezentacije, prethodno u više navrata razgovarali sa Ugrinićem, ubedivši ga, po svemu sudeći, da bi trebalo da zaigra za „sajdžije“.

Filip Ugrinić, koji je poreklom iz Župe, nazvao je selektora Stojkovića i zahvalio mu se na pozivu i mogućnosti da zaigra za Srbiju. Njegov odgovor nije previše iznenadio popularnog Piksija, kao i njegovog saradnika Stevana Stojanovića, direktora A tima.

Isti izvor dalje navodi da je sva prilika da je blizu odluke da napravi isti izbor i Ugrinićev saigrač iz Jang bojsa Darian Maleš, dok je naredni prioritet čelnika srpskog tima Aleksandar Pavlović, 19-godišnjak koji je prošlog vikenda debitovao za Bajern, a zatim potpisao ugovor do 2027.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu