SRBI SUTRA NA SCENI: Gudelj hoće revanš u Londonu

N. I.

07. 11. 2023. u 14:13

U SREDU se igra proestalih osam mečeva 4. kola fudbalske Lige šampiona. U pojedinim grupama je savršeno jasno ko je vlasnik bolje i savršenije klase, ali i ko će se boriti da preživi u eliti ili se dočepa bar grupne faze Lige Evrope. Letimičan pogled na raspored kaže da će derbi mečevi da se igraju u Londonu gde Arsenal dčekuje Sevilju, ali i u Salcburgu gde "bikovi" čekaju milanski Inter.

СРБИ СУТРА НА СЦЕНИ: Гудељ хоће реванш у Лондону

Foto: AP

Ovo su praktično revanš mečevi od prošle nedelje. Arsenal je slavio u Sevilji 2:1, a istim rezultatom je na "Meaci" upisao bodove protiv austrijskog tima.

Navijači u Srbiji će sa posebnom pažnjom da isprate ove dve utakmice. Nemanja Gudelj sa Seviljom želi da se revanšira na stadionu "Emirati" za poraz u Španiji, ato je ujedno i jedna od poslednjih prilika za španski klub da se dočepa druge pozicije na tabeli na kojoj je sa tri boda više trenutno francuski Lans, a dva boda, kao i Sevilja, trenutno ima PSV.

- Dokazali smo prošle nedelje da možemo da možemo da pariramo Arsenalu i da sa njima odigramo zanimljiv i dramatičan meč. Mi se nežemo predavati do naše poslednje utakmice u Ligi šampiona- rekao je u najavi ove utakmice srpski reprezentativac Nemanja Gudelj koji je pre sedam dana bio i strelac jedinog gola za svoj tim u duelu sa "topdžijama".

Mala srpska fudbalska kolonija u Salcburgu čeka milanski Inter. Austrijski tim je za sada, samo naizgled, siguran na trećoj poziciji na tabeli koja vodi u grupnu fazu Lige Evrope, pošto poslednja Benfika nema još ni jednu pobedu u prva tri kola Lige šampiona. Crno-plavi se sa Real Sosijedadom bore za prvo mesto na tabeli, a srpski reprezentativci Strahinja Pavlović i Petar Ratkov će da se potrude da im na svim stadionu večeras zagorčaju život i osvete se za tesan poraz od pre sedam dana u Milanu.

Dok se očekuje da Pavlović bude u startnoj postavi, a Ratkov da možda meč započne sa klupe, pod znakom pitanja je nastup još jednog Srbina, Alekse Terzića, kojeg i dae muči povreda mišića.

- Došli smo u goste timu koji igra otvoren fudbal i na strani i na svom stadionu. Naš cilj je prvo mesto na tabeli naše grupe, ali znamo da nas čeka još nekoliko izuzetno teških mečeva do tada - rekao je trener Intera Simone Inzagi pred dolazak u Salcburg.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)