CELA BUGARSKA GLEDA I NE VERUJE: Ono što je uradio tamošnji Fudbalski savez se ne pamti!

Novosti online

07. 11. 2023. u 20:59

Fudbalska reprezentacija Srbije se nalazi na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, ostalo joj je još da odigra meč sa Bugarima 19. novembra u Leskovcu, ali ono što se u Bugarskoj ovih dana dešava, vezano za tamošnju nacionalnu selekciju, evropski fudbal baš i ne pamti.

ЦЕЛА БУГАРСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Оно што је урадио тамошњи Фудбалски савез се не памти!

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Kao što je odranije poznato, Bugarska je prva "mogla da zaboravi" na plasman na EURO 2024 jer je, pod komandnom palicom dosadašnjeg selektora Mladena Krstajića (ali i ne baš naročitu podršku koju je srpski stručnjak imao od čelnika FS Bugarske), ta reprezentacija bila i ostala prikovana za dno tabele grupe G.

Situacija u kvalifikacionoj grupi za odlazak na EURO 2024

U pomenutoj grupi, pred svoje dve poslednje utakmice, Mađarska vodi sa 14 bodova, a na drugom mestu, koje takođe vodi na Evropsko prvenstvo, nalazi se Srbija sa 13, s tim da "orlovima" ostaje još samo jedan meč, pomenuti s Bugarskom u Leskovcu. Teoretske šanse da prođe na šampionat Evrope ima Crna Gora, koja sa osam osvojenih bodova najpre 16. novembra igra sa Litvanijom, pa tri dana kasnije s Mađarima. Ali, ako Srbija pobedi Bugarsku, ili ako Crnogorci ne dobiju Litvance, "orlovi" će na EURO 2024 šta god da Crna Gora uradi u svom poslednjem meču.

Ali što se Bugara tiče, oni su sa samo dva boda iz šest utakmica (po 1:1 su odigrali sa četvrtoplasiranom Litvanijom, kao i sa Srbijom), tvorci sopstvenog fudbalskog haosa koji je iznedrio dve dosad nezabeležene pojave:

Haos u bugarskom fudbalu doveo do neverovatne odluke

Prva dosad nezabeležena pojava je da su sve relevantne bugarske navijačke grupe rešile da zajedno dođu na meč sa Mađarskom 16. novembra i iskažu protest protiv rukovodstva Fudbalskog saveza.

Ali Fudbalski savez Bugarske nije sedeo skrštenih ruku:

Doneta je istorijska odluka: "Izmeštamo meč iz Sofije u Varnu (377 kilometara vazdušnom linijom) i - iako nas UEFA i niko drugi na to ne tera, igraćemo bez publike!"

Da, Bugari su sami rešili da zatvore stadion i igraju bez sopstvenih, a i gostujućih gledalaca.

Opravdanje je bilo napisano u stilu "predostrožnost zbog bezbednosnih rizika", ali je i bugarskim vrapcima na grani jasno o čemu se radi.

Mađarima je ponuđeno jedno "izvinite što nećete imati podršku svojih pristalica", a onima koji su kupili karte, takođe, jedno izvinjenje uz "vratićemo vam novac".

Ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati ova situacija u našem komšiluku, u kome loše rezultate prati i krajnje originalno izbegavanje preuzimanja odgovornosti (jer evropski fudbal stvarno i ne pamti da neko izmešta sopstvenu utakmicu skoro 400 kilometara van prvobitno prijavljenog mesta odigravanja i, uz to, sam zatvara kapije svog stadiona, da niko od gledalaca ne može da prisustvuje meču reprezentacije).

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!