SRBIJA U "GRUPI SMRTI" SA HRVATSKOM? Da li se UEFA konačno osmelila?

Novosti online

04. 12. 2023. u 08:20

Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u elitni deo Lige nacija, ali će se na žrebu u februaru za grupnu fazu ovog takmičenja naći u poslednjem šeširu, što bi četi Dragana Stojkovića Piksija moglo da donese velike izazove i veoma teške protivnike.

СРБИЈА У ГРУПИ СМРТИ СА ХРВАТСКОМ? Да ли се УЕФА коначно осмелила?

FOTO: M. Vukadinović

"Orlovi" će se naći u četvrtom šeširu zajedno sa Bosnom i Hercegovinom, Škotskom i Izraelom, te protiv ovih reprezentacija sigurno neće igrati u grupnoj fazi. Kada pogledamo ostale šešire jasno nam je da fudbalere Srbije čekaju veliki izazovi i pakleno teški mečevi. Sigurno će biti "grupa smrti", možda baš sa Hrvatskom prvi put u istoriji ne računajući kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2000. godine kada je SR Jugoslavija bila u grupi sa "vatrenima".

U prvom šeširu nalaze se Španija, Hrvatska, Italija i Holandija, pa je moguć duel sa komšijama, ali i tri velesile, u drugom su Danska, Portugal, Belgija i Mađarska, a trećem Švajcarska, Nemačka, Poljska i Francuska. Srbiji preti "grupa smrti", a žreb će se obaviti osmog februara naredne godine u Parizu.

Objavljen je i kalendar takmičenja - prva dva kola će se igrati u septembru 2024. godine, prvo 5. zatim 8, da bi onda bile odigrane utakmice 10. i 13. oktobra, a grupna faza se završava 14. i 17. novembra. Grupnu fazu proći će dve najbolje selekcije, treća igra baraž za opstanak, a poslednja ispada u B nivo.

Četiri pobednika grupa Lige nacija koja ne izbore plasman na Mundijal 2026. godine putem kvalifikacija dobiće priliku da kroz baraž odu na Svetsko prvenstvo koje će se održati u Meksiku, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Podsetimo, Srbija će naredne godine igrati i na Evropskom prvenstvu gde će se naći u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Evo i svih šešira za žreb Lige nacija:

Šeširi za Ligu A:

Prvi: Španija, Hrvatska, Italija, Holandija; Drugi: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska; Treći: Švajcarska, Nemačka, Poljska, Francuska; Četvrti: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska

Šeširi za Ligu B:

Prvi: Austrija, Češka, Engleska, Vels; Drugi: Finska, Ukrajina, Island, Norveška; Treći: Slovenija, Irska, Albanija, Crna Gora; Četvrti: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan

Šeširi za Ligu C:

Prvi: Rumunija, Švedska, Jermenija, Luksemburg; Drugi: Azerbejdžan, "Kosovo", Bugarska, Farska Ostrva; Treći: Severna Makedonija, Slovačka, Severna Irska, Kipar; Četvrti: Belorusija, Litvanija/Gibraltar, Estonija, Letonija

Šeširi za Ligu D:

Prvi: Litvanija/Gibraltar, Moldavija; Drugi: Malta, Andora, San Marino, Lihtenštajn

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!