RUSIJA JE BESNA: Najnovija odluka UEFA izazvala i reakciju Kremlja

Novosti online

07. 12. 2023. u 15:27

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Најновија одлука УЕФА изазвала и реакцију Кремља

Ilustracija

Ne tako davno, ruska agencija RIA Novosti je javnosti svoje zemlje saopštila radosnu vest:

"UEFA će do kraja ove sedmice formirati radnu grupu za povratak ruskog fudbala na međunarodna takmičenja".

To je za pomenutu agenciju izjavio Maksim Mitrofanov, generalni sekretar Fudbalskog saveza Rusije.

Međutim, radne grupe su jedno, a realnost nešto drugo: UEFA je rešila da rusku reprezentaciju uopšte ne uključi u žreb za Ligu nacija. Imajući u vidu da to takmičenje uopšte neće skoro da počne, a u pitanju je sezona 2024/2025, to znači da "zbornaja komanda" bar još dve godine neće učestvovati na međunarodnim nadmetanjima, čak i da se u međuvremenu dočeka kraj rata u Ukrajini.

Ova odluka dovela je i do reakcije Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.

Uz fotografiju Marije Zaharove, portparola tog ministarstva, RIA Novosti su javile:

- Nedopuštanje ruskim ekipama da učestvuju na svetskim turnirima za cilj ima uništenje fudbala u Rusiji. Ali naša država će nastaviti da ga razvija - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Da li će nove odluke evropske kuće fudbala dovesti do obnavljanja ruskog interesovanja za napuštanje UEFA i prelazak u Azijsku fudbalsku konfederaciju, rano je reći, ali upravo su takve najave i dovele do početka opštih, načelnih pregovora na relaciji Fudbalski savez Rusije - evropski čelnici o koracima koji će biti primenjivani kada počne povratak Rusa u fudbal "starog kontinenta".

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!