MILIONI STIŽU NA MARAKANU: Evo koliko je Zvezda zaradila u Ligi šampiona

Novosti online

14. 12. 2023. u 09:53

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su najmanje bodova u grupnoj fazi Lige šampiona, tačnije samo jedan, pa je iz tog razloga srpski šampion najneuspešniji tim ove sezone u elitnom takmičenju.

МИЛИОНИ СТИЖУ НА МАРАКАНУ: Ево колико је Звезда зарадила у Лиги шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Naime, nisu izabranici Baraka Bahara jedini bez pobede, pošto ni Sevilja ni Union Berlin nisu ostvarili trijumf. Ipak, pomenuti klubovi su upisali dva remija i za taj jedan bod su nadmašili crveno-bele.

Međutim, kada se pogleda zarada od UEFA u ovoj sezoni, Crvena zvezda nije na poslednjem mestu. Iza nje su Union Berlin i Antverpen, odnosno Zvezda zauzima 30. poziciju sa prilično impresivnim finansijskom injekcijom od tačno 24.529.000 evra. To je više nego lep novac koji će pomoći klubu da se podigne na još viši nivo.

Crvena zvezda je zaradila 15.640.000 samo od učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, dok je remi sa Jang bojsom u Beogradu "naplatila" sa još 930.000 evra bonusa. Na sve to, Crvena zvezda je imala velike koristi od desetogodišnjeg koeficijenta - za koji su najzaslužniji Vladan Milojević i Dejan Stanković - pošto je taj istorijski učinak doneo još 7.959.000 evra u kasu. Ali to nije sve...

Tek se očekuju prihodi od TV prava, dok ne treba da zaboravimo i da je Crvena zvezda tri puta ove sezone u Ligi šampiona uspela da "napuni" ceo stadion, što će takođe doneti lep novac u kasu. Kada se sve sabere, pretpostavka je da je Zvezda od učešća u grupnoj fazi najjačeg UEFA takmičenja zaradila preko 30 miliona evra.

Ne treba zaboraviti i da je Zvezda ove sezone u pojačanja uložila skoro 13 miliona evra (Hvang, Endiaje, Glazer...), ali je otprilike istu sumu novca i zaradila prodajom Erakovića, Azarova i Pešića.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL NA "MARAKANI": Koreografija navijača Zvezde preko celog stadiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!