SRBIN JUNAK TIMA OD MILIJARDU EVRA! Đorđe Petrović opet spasilac Čelsija

Novosti online

13. 01. 2024. u 15:58

Čelsi nastavlja da igra bolje i, što je još važnije, da pobeđuje otkako njegov gol brani Srbin, Đorđe Petrović.

СРБИН ЈУНАК ТИМА ОД МИЛИЈАРДУ ЕВРА! Ђорђе Петровић опет спасилац Челсија

FOTO: Tanjug/AP

Iako je u renoviranje "plavaca" za nešto više od dve godine uloženo oko milijardu evra u pojačanja, a sadašnja vrednost ekipe je, prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt, 977 mniliona evra, momci koje s klupe vodi menadžer Mauricio Poketino u prvih 18 kola Premijer lige doživeli su čak osam poraza i četiri remija.


Danas su, međutim, ostvarili treći uzastopni trijumf, a Petrović je za to prilično zaslužan.


Čelsi je u malom gradskom derbiju ugostio ekipu Fulama, koja je i sama u lošijoj formi od željene, pa je dala sve od sebe da "plavce" iznenadi.


Imali su gosti više šuteva u okvir gola od domaćina, ali...


Đorđe Petrović je sa četiri odbrane sačuvao mrežu iza sebe, a gol koji je Kol Palmer dao za Čelsi iz penala u četvrtom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu - bio je dovoljan za trijumf (1:0).


Ovom pobedom, četvrtom u poslednjih pet prvenstvenih nastupa, Čelsi se popeo na osmo mesto tabele Premijer lige - ima 31 bod, koliko i sedmoplasirani Brajton i devetoplasirani Mančester junajted. Vrh je i dalje daleko (uz po meč manje Liverpul vodi sa 45 bodova, a tik iza njega je spektakularna Aston Vila sa 42), ali otkako je srpski golman među stativama Čelsija, stvari su definitivno krenule na bolje po londonski klub.


Što se Fulama tiče, posle četvrtog poraza u pet poslednjih premijerligaških utakmica, on je 13. na tabeli sa 24 boda, što je trenutno za osam više od bilansa koji vodi u zonu ispadanja iz elitnog društva.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?