SPEKTAKULARNI, ŠOK TRANSFER: Aleksandar Mitrović se hitno vraća u Premijer ligu?

Novosti online

17. 01. 2024. u 19:50

Aleksandar Mitrović briljira i u dresu FK Al Hilal iz Saudijske Arabije, baš kao što je i u engleskom fudbalu to radio igrajući za Fulam, a upravo bi u Englesku mogao da se vrati i to u spektakularnom transferu.

СПЕКТАКУЛАРНИ, ШОК ТРАНСФЕР: Александар Митровић се хитно враћа у Премијер лигу?

Foto: Profimedia

"Mitar" je raspametio navijače saudijskog kluba u koji je prešao ne tako davno, a kako i ne bi kada je na 25 utakmica dao 25golova?

Pritom, uz njegove, i majstorije koje izvodi saigrač mu, i sunarodnik, Sergej Milinković Savić, Al Hilal grabi izvrsno i u azijskoj Ligi šampiona, i u domaćem prvenstvu, u kome je Mitrović na 17 mečeva 17 puta bio strelac, omogućivši ekipi da ima sedam bodova više od Al Narsa, za koji igra Kristijano Ronaldo.

Nove bravure srpskog golgetera, ujedno i rekordera naše nacionalne selekcije, nisu prošle nezapažene na Ostrvu.

I, tu u priču ulazi klub koji je oko milijardu evra utrošio u poslednje dve godine na pojačanja - Čelsi.

Čelsi dovodi Aleksandra Mitrovića?

Naime, kako javlja "Dejli mejl", londonski klub je voljan da se pojača u napadu, a odmah su mu, preko njihovih menadžera, ponuđena tri pojačanja iz Saudijske Arabije.

U pitanju su Mitrović, Karim Benzema i Roberto Firmino.

Zašto bi Čelsi želeo baš srpskog napadača?

Od pomenute trojice, srpski špic je u najboljoj formi. I to ubedljivo.

Sa njegovih 17 prvenstvenih pogodaka ne mogu da se mere čak ni prethodni laureat nagrade za najboljeg igrača sveta, Benzema (devet golova), ni Firmino (tri).

Istina, Brazilac treutno vredi "samo" deset miliona evra po specijalizovanom sajtu "Transfermarkt", iskusni Francuz 15 miliona, a "Mitar" 28, no on je od njih najmlađi - 29 mu je godina, tri manje od Firmina, a sedam od Benzeme.

Što Čelsiju, uopšte, treba špic?!

I pored neverovatne sume novca uložene u pojačanja, ekipa koju kao trener vodoi Mauricio Poketino opet je daleko ispod svih očekivanja navijača.

"Plavci" su, čak i u četiri pobede u poslednjih pet prvenstvenih nastupa, tek deveti na tabeli Premijer lige, sa 14 bodova manje od trenutno vodećeg Liverpula (od kog su, pritom, odigrali meč više). Uz to, londonski klub je postigao 35 golova, od čega je čak i desetoplasirani Njukasl efikasniji (i to za šest pogodaka više).

U Premijer ligi, od Poketinovih napadača najefikasniji su 22-godišnji Džekson Nikolas (sedam golova na 19 utakmica) i veteran Rahim Sterling (pet, takođe na 19 mečeva), a više puta je mreže rivala od njih tresao - vezni igrač. U pitanju je trenutna zvezda "plavaca", 21-godišnji Palmer Kol, koji je devet puta bio strelac.

Sve to pojašnjava zašto je Čelsi u potrazi za "rasnim golgeterom", a Aleksandar Mitrović, i po svojoj dosadašnjoj karijeri, i po aktuelnoj formi, upravo odgovara tom opisu.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!