KAKVA FUDBALSKA BOMBA! Robert Prosinečki na pragu novog posla, preuzima selekciju u komšiluku

Александар Илић
Aleksandar Ilić

01. 02. 2024. u 15:31

NEKADAŠNjI trener Crvene zvezde Robert Prosinečki u fokusu je javnosti danas, pominje se da bi mogao da preuzme klupu Gane, ali danas je isplivala informacija da bi mogao da preuzme i selekciju u komšiluku.

КАКВА ФУДБАЛСКА БОМБА! Роберт Просинечки на прагу новог посла, преузима селекцију у комшилуку

Foto: EPA

Kako prenose crnogorske "Vijesti", Robert Prosinečki prvi je kandidat za selektora Crne Gore. Nakon odlaska Miodraga Radulovića sa te pozicije, prvi čovek saveza Dejan Savićević nije želeo hitro da donosi odluku o njegovom nasledniku.

Savićević i Prosinečki odlično se poznaju iz dana kada su Crvenoj zvezdi 1991. godine doneli titulu evropskog šampiona.

Po pisanju tamošnjih medija, Prosinečki gotovo da nema konkurenciju za poziciju. Preostaje samo da dogovori saradnju u pogledu ličnih uslova sa FS Crne Gore.

Podsetimo, mediji su danas preneli informaciju da je "žuti" podneo pismenu kandidaturu za mesto selektora Gane, ali čini se da je to bio samo mamac kako bi naterao Crnu Goru da načini potreban korak.

Pored toga što je trenersku karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, Robert Prosinečki radio je u turskim klubovima Kajzerispor i Denizlispor, vodio je Olimpiju iz Ljubljane i Rudeš iz predgrađa Zagreba. Kao selektor sedeo je na klupi Azerbejdžana i BiH.

Robert Prosinečki trebalo bi da bude sedmi selektor fudbalske selekcije Crne Gore, a drugi koji dolazi iz Hrvatske posle Zlatka Kranjčara. Reprezentaciju naših suseda vodili su još Srbi Zoran Filipović i Ljubiša Tumbaković, domaći stručnjaci Branko Brnović i Miodrag Radulović, te Bošnjak Faruk Hadžibegić.

Ukoliko potpiše ugovor sa FS Crne Gore, Robert Prosinečki kao selektor debitovaće već u martu, u prijateljskim utakmicama protiv Belorusije i Severne Makedonije. Prve takmičarske mečeve imaće na jesen u Ligi nacija.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave