KAKAV DERBI MADRIDA: Real imao pobedu u rukama, alu mu je "otelo" njegovo dete (FOTO/VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

04. 02. 2024. u 23:01

FUDBALERI Real Madrida odigrali su nerešeno - 1:1 na "Santijago Bernabeuu" u velikom derbiju sa Atletikom u 23. kolu La Lige.

КАКАВ ДЕРБИ МАДРИДА: Реал имао победу у рукама, алу му је отело његово дете (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Iznenadio je Karlo Ančeloti odlukom da jednog od najboljih igrača Visnisijusa Žuniora ostavi na klupi. U napadu se uz Rodriga našao Brahim Dijaz i to se ispostavilo kao sjajan potez.

Upravo je on bio strelac jedinog pogotka za domaće. Igrao se 20. minut kada se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru "jorgandžija" i uspeo je da savlada Jana Oblaka. To je bio njegov četvrti prvenstveni pogodak.

Mogao je Atletiko da poravna do odlaska na odmor, ali Stefan Savić i Saul Nigez nisu iskoristili prilike u kojima su se našli, pa je rezultat nakon 45 minuta bio 1:0 u korist "kraljevića".

Delovalo je da je drugo poluvreme idealno počelo za goste. Savić je uspeo glavom da matira Andreja Lunjina, no u sve se umešao VAR i sudija Hose Marija Sančez je poništio pogodak zbog toga što je Nigez ometao ukrajinskog čuvara mreže.

Sigurno će iz tabora "jorgandžija" pričati o ovoj situaciji i pogotku koji nije priznat crnogorskom reprezentativcu.

Mogao je Real da uveća vođstvo. Dve šanse nije iskoristio Džud Belingem, dok je Dijaz u 70. minutu propustio priliku da se drugi put upiše u strelce. Njegova solo akcija okončala se tako što je lopta posle udarca otišla pored leve stative.

Činilo se da posle dobre prilike za Antoana Grizmana čiji je udarac petom zaustavio Lunjin u 77. minutu neće biti više uzbuđenja i da će Real osvojiti ceo plen. Ipak, nije tako bilo.

U trećem minutu nadoknade Markos Ljorente inače dete Reala se našao na pravom mestu i odličnim udarcem glavom je uspeo da donese izjednačenje i veliki bod Atletiku. "Kraljevići" tako nisu uspeli da se revanširaju gradskom rivalu u derbiju "Madrilenja" za poraz na "Vanda Metropolitanu" u prvom delu sezone (3:1).

Real je sada na čelu tabele sa 58 bodova, ima dva više od prvog pratioca Đirone. Atletiko je na četvrtom mestu sa 48, treća je Barselona sa 50 bodova.

La Liga - 23. kolo

Petak

Atletik Bilbao - Majorka 4:0 (2:0)

(Beršiše 3, 16, Guruzeta 62, Muniain 89)

Subota

Valensija - Almerija 2:1 (2:0)

(Duro 14, Jaremčuk 23 - Aribas 50)
Granada - Las Palamas 1:1 (1:0)
(Bruno Mendez 43 - Pehino 68)
Alaves - Barselona 1:3 (0:1)
(Omorodion 51 - Levandovski 22, Gundogan 49, Vitor Roke 63)
Đirona - Real Sosijedad 0:0

Nedelja

Viljareal - Kadiz 0:0

Osasuna - Selta 0:3 (0:2)
(Larsen 24, De la Tore 25, Duvikas 90)
Betis - Hetafe 1:1 (1:1)
(Isko 35 pen - Grinvud 8 pen)
Real Madrid - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)
(Dijaz 20 - Ljorente 93)

Ponedeljak

Rajo Valjekano - Sevilja 21

Foto: Printskrin/Rezultati.com

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!