PREMINUO RATOMIR RAŠA BABIĆ: Tužan dan za srpski fudbal

Novosti online

19. 02. 2024. u 10:33

SRPSKI fudbal su pogodile tužne vesti pošto je u 82. godini preminuo Ratomir Raša Babić, dugogodišnji veoma uspešan sportski radnik.

ПРЕМИНУО РАТОМИР РАША БАБИЋ: Тужан дан за српски фудбал

Foto arhiva VN

Zbog njegove smrti oglasio se i Fudbalski savez Srbije:

- Tužna vest za srpski fudbal, u 82. godini preminuo je Ratomir Raša Babić, dugogodišnji sportski radnik, bivši predsednik Fudbalskog saveza Beograda i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Čovek koji je skoro čitav svoj život posvetio fudbalu, još od 1957. godine kada je zaigrao za Koceljevu iz rodnog kraja. Partizan je bio njegova najveća ljubav, a prva funkcija u klubu iz Humske bila je kao član Saveta omladinske škole 1978. godine. Bio je član Skupštine Partizana, Upravnog odbora kluba iz Humske, a u periodu kada su čelni ljudi kluba bili Mirko Marjanović i Dragan Đurić, potpredsednik Partizana.

Ratomir Babić se najviše isticao u radu omladinske škole, bio je dugo godina i predstavnik Partizana u Zajednici Superlige, zatim veoma aktivan i poštovan član Izvršnog odbora FSS. Dolaskom na mesto predsednika Fudbalskog saveza Beograda učinio je da se Savez finansijski oporavi, osavremeni i postane stabilan.

Posle dolaska Slaviše Kokeze na mesto predsednika FSB, postao je počasni predsednik FS Beograda. Bio je i član Komisije FSS za sprovođenje izbora, kao i dugogodišnji delegat na utakmicama najvišeg ranga domaćeg fudbalskog takmičenja. Fudbalski savez Srbije izražava iskreno saučešće porodici Ratomira Raše Babića - stoji na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

BONUS VIDEO: "BILO JE VELIKO ISKUSTVO IGRATI SA TAKVIM MAJSTOROM": Kaluđerović o Kanuteu, i bogatoj karijeri

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave