SIMEONEOVA "STOTKA" NA MESTU IGRAČKOG USPEHA: Meč osmine finala Lige šampiona Inter - Atletiko baš značajan za trenera Madriđana

M. Bl.

20. 02. 2024. u 09:10

DO pre nekoliko godina dueli Intera i Atletiko Madrida u Ligi šampiona bi možda predstavljali poslasticu samo sa aspekta veličine dva kluba, a sada, kada i jedni i drugi predstavljaju "mašine" za postizanje golova, prvi meč osmine finala ima potpuno drugačiju dimenziju.

СИМЕОНЕОВА СТОТКА НА МЕСТУ ИГРАЧКОГ УСПЕХА: Меч осмине финала Лиге шампиона Интер - Атлетико баш значајан за тренера Мадриђана

FOTO: AP

 Inter je sa 59 postignutih golova (deset više od Milana) ubedljivo najefikasniji tim Serije A, dok Simeoneov Atletiko ove sezone igra potpuno atipično, pa je sa 50 uspešnih "hitaca" na samo tri manje od lidera Primere, madridskog Reala.

Okršaj timova koji prošle sezone nisu osvojili šampionske pehare u svojim zemljama je zanimljiv i zbog činjenice da će se trener "jorgandžija" vratiti na mesto uspeha. Naime, Dijego Simeone je tokom igračke karijere proveo dve sezone u Interu, a 1998. je podigao pehar Kupa UEFA, što će ovoj utakmici dati i određenu emotivnu notu. Argentinski stručnjak će večeras na "San Siru" obeležiti i lep jubilej pošto će mu utakmica sa Interom biti 100. u Ligi šampiona, čime će postati tek deveti trener u istoriji najkvalitetnijeg evropskog takmičenja kome je to pošlo za rukom.

- Očekuju nas dve sjajne utakmice. Dijega Simeonea vrlo dobro poznajem i kao trenera i kao nekadašnjeg saigrača. Nema sumnje da će publika biti u prilici da uživa, a naša očekivanja su i ove sezone najviša moguća - rekao je potpredsednik Intera Havijer Zaneti.

U drugom meču večeri PSV će u Ajndhovenu dočekati Borusiju iz Dortmunda. Tim Petera Boša je u fantastičnoj formu, u ligi su do remija sa Ajaksom vezali 18 pobeda, dok su "milioneri" iz Dortmunda u dobroj formi, pošto u 2024. nisu pretrpeli nijedan poraz, a upisali su četiri pobede i dva remija.

Osmina finala

Utorak

Inter - Atletiko 21.00

PSV - Borusija 21.00

Sreda

Porto - Arsenal 21.00

Napoli - Barselona 21.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!