ARNAUTOVIĆ TRAGIČAR PA HEROJ U LIGI ŠAMPIONA: "Jedan od najvažnijih golova u mojoj karijeri!"

Đ. S.

21. 02. 2024. u 20:36

ŠAHOVSKA partija između Intera i Atletika na "Meaci" u prvom dvoboju osmine finala Lige šampiona, trajala je skoro 80 minuta. Sve je ukazivalo na to da su timovi u u pat-poziciji i da će Italijani dugo žaliti za propuštenim šansama da matiraju "jorgandžije". Onda se ukazao Marko Arnautović, iz uloge tragičara, izrastao u heroja "neroazura" i doneo domaćinu pobedu (1:0).

АРНАУТОВИЋ ТРАГИЧАР ПА ХЕРОЈ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Један од најважнијих голова у мојој каријери!

FOTO: Tanjug/AP

Do pogotka u 79. minutu, ime Austrijanca srpskog porekla je preko usana navijača Intera uglavnom prelazilo u negativnoj konotaciji. Proćerdani ziceri Arnautovića, umalo su obrisali sve dobro što je četa Simonea Inzagija uradila u polju, ali pokazao je Marko čeličnu volju i upornost. Nije odustao posle dva velika promašaja, dobro je pratio akciju saigrača i uz malo sreće, iskupio se za loše reakcije. Zato je nagrađen ovacijama sa tribina milanske fudbalske katedrale i pohvalama timskih kolega.

Čolo: Utakmica kakvu smo želeli

ATLETIKO Madrid je umalo dobio sve šta je želeo u Milanu. Nijednom nisu šutnuli ka golu Intera, remi im je bio u rukama, ali ni minimalni poraz nije previše poremetio trenera Madriđana Dijega Simeonea.

- Verujem da možemo da preokrenemo. Mislim da je to bila utakmica koju smo želeli. Bili smo blizu da stignemo tamo gde hoćemo, napravili smo veliku grešku i oni su je najbolje moguće iskoristili da dođu do gola - naveo je popularni Čolo Simeone.

- Ovo je defintivno jedan od najvažnijih golova u mojoj karijeri. Nije mi bilo lako posle povrede i potrajalo je dok se sam se vratio u formu. U poslednjih nekoliko nedelja, bilo je dosta šansi koje nisam realizovao, a postizanje golova je ono zbog čega sam ovde. Promašio te dve šanse u kojima sam trebao da dam gol, ali navijači i saigrači su pokazali da stoje iza mene. To je bio sjajan trenutak i dao mi je energiju da na kraju postignem taj pogodak - istakao je Arnautović.

Na susretu sa Atletikom, nije se proslavio ni najbolji strelac Intera Lautaro Martinez. Imao je i Argentinac nekoliko promašaja koje bi najradije zaboravio, ali je u isto vreme bodrio kolegu iz napada, svestan da je najbolje da obojica što pre zaborave kikseve i koncentrišu se da smeste loptu iza leđa Jana Oblaka.

- Marko je veoma iskusan igrač sa sjajnom karijerom. Ja sam kapiten i morao sam da ga umirim. Imao sam i ja slične trenutke, znam da nije lako, ali sav trud što je uložio na treninzima se isplato - poručio je Lautaro.

Bonus video: "Delije" poslale poruku Rusiji na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)