DEVOJKE DOBILE RIVALE: Evo sa kim igraju reprezentativke Srbije

Novosti online

05. 03. 2024. u 19:25

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije igraće u Grupi Dva Divizije B sa selekcijama Škotske, Slovačke i Izraela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

ДЕВОЈКЕ ДОБИЛЕ РИВАЛЕ: Ево са ким играју репрезентативке Србије

FOTO: FSS

Žrebu su prisustvovale i predstavnice FSS, potpredsednica Sandra Sremčević i tim menadžer A reprezentacije Bojana Veselinović.

EP će biti održano od drugog do 27. jula 2025. godine u Švajcarskoj. Na EP 2025. će učestvovati 16 reprezentacija, a direktan plasman je izborila domaćin, selekcija Švajcarske.

Iz FSS podsećaju da će prvi put kvalifikacije za EP biti odigrane po novom sistemu, nalik takmičenju u Ligi nacija.

  - U tri divizije, reprezentacije su podeljene po grupama. Sistem je takav da direktan plasman na EP iz grupne faze kvalifikacija mogu da obezbede samo prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz grupa u Diviziji A. Zatim slede dve faze baraža. U prvoj fazi baraža će se sastati trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije iz grupa iz Divizije A sa pet prvoplasiranih i tri najbolje drugoplasirane selekcije iz grupa u Diviziji C - saopštio je FSS.

 - Takođe, u prvoj fazi baraža sastaće se prvoplasirane i dve najbolje drugoplasirane selekcije iz grupa u Diviziji B sa dve slabije drugoplasirane i trećeplasiranim reprezentacija iz grupa iz Divizije B. Pobednici prve faze baraža zatim idu međusobno u drugu fazu baraža jedni protiv drugih. Sedam pobednika druge faze baraža izboriće plasman na EP 2025 - navodi se u saopštenju FSS.

Kvalifikacije za EP 2025. počinju u aprilu, a trajaće do jula ove godine. Baraži za EP 2025. počinju krajem oktobra i biće završeni krajem novembra i početkom decembra

BONUS VIDEO: NOVI GOL PARTIZANA: Natho drugi put strelac protiv Železničara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)