JAN OBLAK HEROJ ATLETIKA: Neverovatna utakmica u Madridu, "jorgandžije" posle penala prošli u četvrtfinale Lige šampiona

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

13. 03. 2024. u 23:45

FUDBALERI Atletiko Madrida igraće u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto su eliminisali Inter sa ukupnim rezultatom 3:1 i to nakon boljeg izvođenja penala.

ЈАН ОБЛАК ХЕРОЈ АТЛЕТИКА: Невероватна утакмица у Мадриду, јорганџије после пенала прошли у четвртфинале Лиге шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Posle 120 minuta igre na stadionu "Vanda Metropolitano" ishod je bio 2:1 u korist tima Dijega Simeonea. Ekipa iz Milana slavila u prvom meču sa 1:0.

Sjajan duel odigrali su "jorgandžije" i "neroazuri". Bilo je mnoštvo šansi, tri gola i penal serija koja je odlučila putnika u narednu fazu takmičenja.

Junak je na kraju postao golman Atletika Jan Oblak koji je zaustavio udarce Aleksisa Sančeza i Dejvija Klasena, dok je u poslednjoj seriji Lautaro Martinez prebacio ceo gol. Precizni za Inter bili su samo Hakan Čalhanoglu i Frančesko Aćerbi. Za Madriđane su pogađali Memfis Depaj, Rodrigo Rikelme i Anhel Korea, a Jan Zomer je zaustavio jedino udarac Saula Nigeza.

Navijači domaćeg tima su razmaku od dva minuta prošli stanje od tuge do euforije, pošto je najpre Federiko Dimarko doveo izabranike Simonea Inzagija do prednosti u 33. minutu. Samo dva minuta kasnije na semaforu je stajalo 1:1 posle pogotka Antoana Grizmana.

Bilo je prilika u nastavku utakmice na obe strane, ali rezultat se nije menjao i sve je izledalo da će Inter među osam najboljih ekipa Starog kontinenta, no tako nije mislio Memfis Depaj koji je navijače Atletika doveo do ekstaze nakon pogotka u 87. minutu.

Kada je sudija Simon Marčinjak odsvirao kraj postalo je jasno da će se nakon produžetaka ili penala odrediti poslednji putnik u četvrtfinale. To je na kraju bio tim iz Španije pošto je bio bolji posle udaraca sa 11 metara.

Podsetimo, u četvrtfinalu će tako pored "jorgandžija" igrati Arsenal, Barselona, PSŽ, Borusija Dortmund, Bajern, Mančester siti i Real Madrid.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA KATAIJA: Sjajan prijem i završnica "desetke" Crvene zvezde

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!