CRVENA ZVEZDA SUTRA (19.00) NA "MARAKANI" DOČEKUJE ZENIT U REVIJALNOJ UTAKMICI: Uživanje sa prijateljima

Z. Ćorović

22. 03. 2024. u 18:11

DOBRODOŠLI prijatelji. Kapije "Marakane" biće sutra (19.00) širom otvorene kako bi navijači u što većem broju mogli da dođu i uživaju u dobrom fudbalu i duelu bliskih klubova. Šampion Srbije Crvena zvezda ugostiće Zenit, nabolji tim Rusije, u još jednom od sportskih događaja sa ciljem da se pokažu povezanost i solidarnost između dve prijateljske zemlje. Ulaz je besplatan.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА СУТРА (19.00) НА МАРАКАНИ ДОЧЕКУЈЕ ЗЕНИТ У РЕВИЈАЛНОЈ УТАКМИЦИ: Уживање са пријатељима

M. Vukadinović

Ovi mečevi su postali tradicionalni, najviše zbog zajedničkog sponzora Gasproma, ruskog gasnog giganta i generalnog sponzora oba šampiona. Uglavnom su crveno-beli gostovali u Sankt Peterburgu, tako da će ovaj dolazak Zenita u Beograd biti prvi posle 2011, kada je na našem najvećem stadionu bio i predsednik Rusije Vladimir Putin. Tada je u duelu mladijh timova bilo nerešeno (1:1), a u većini ostalih dvoboja ruski tim je pobeđivao kao snažniji i bogatiji tim.

I pre saradnje, tim iz grada na Nevi je bio dominantan. Crvena zvezda i Zenit su se prvi put sastali na zvaničnim susretima septembra 2004. godine u okviru prvog kola Kupa UEFA. Predvođeni sjajnim Andrejom Aršavinom, ruski tim je slavio u oba meča (4:0, 2:1).

U naredna četiri meča prijateljskog karaktera, Zvezda je doživela poraze (2018.- 0:1, 2019. - 0:1, 2022. - 1:2, 2023. - 1:3). Prvu i jedinu pobedu, crveno-beli su ostvarili na poslednjem odmeravanju snaga, prošlog leta u okviru "Pari kupa". Trijumf od 2:1 doneli su golovi Mirka Ivanića i Žana Filipa Krasoa, posle toga je osvojen turnir i stvorila se euforija da će Zvezda sa novim trenerom Baharom imati moćan tim. Na žalost, od toga ništa nije bilo, tako da će crveno-bele sa klupe danas predvoditi Vladan Milojević. Njegovom zaslugom ekipa blista ovog proleća i vratila se na prvo mesto Superlige.

I Zenit je prvoplasirani tim u Premijer ligi Rusije sa 40 bodova, jednim više od Krasnodara. Pred meč za Zvezdom, ekipa Sergeja Semaka je pobedila Dinamo iz Moskve na svom terenu sa 2:0 u okviru Kupa Rusije.

Gasprom na potezu

PRIJATELjSKI dvoboj između Zvezde i Zenita biće prilika da se dogovori novi produžetak saradnje između Gasproma kao generalnog sponzora našeg najtrofejnijeg kluba. Ruski poslovni div godišnje izdvaja pet miliona evra, ali bi ta cifra mogla da se pojača, pošto su crveno-beli postali redovni učesnici najjačih evropskih takmičenja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024