ISTORIJA JE ISPISANA: Gruzija posle drame prvi put ide na Evropsko prvenstvo u fudbalu!

Novosti online

26. 03. 2024. u 20:49

Fudbalska reprezentacija Gruzije savladala je selekciju Grčke posle boljeg izvođenja jedanesteraca, nakon što je bilo nerešeno 0:0 tokom 120 minuta igre, i obezbedila odlazak na evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024.

ИСТОРИЈА ЈЕ ИСПИСАНА: Грузија после драме први пут иде на Европско првенство у фудбалу!

EPA/EFE

Utakmica u Tbilisiju nije obilovala nekim prelepim šansama. Oba tima teško su dolazila do gola protivnika. Veliki broj faulova, borba i pravi rat na terenu viđen je u prvih 45 minuta. Nakon kraja prvog poluvremena viđen je i sukob između igrača Grčke i Gruzije koji je reuzltirao i crvenim kartonom koji je dobio gruzijski rezervista Georgi Loria zbog nasilničkog ponašanja.

Drugo poluvreme nije donelo mnogo više uzbuđenja, tek po neka šansa na obe strane ali ni jedna reprezentacija nije uspela da ozbiljnije ugrozi protivničkog golmana. Obe selekcije kao da su čekale produžetke, i posle 90 minuta igre moralo je da se odigra i dodatnih 30.

Produžetak je počeo u istom ritmu kao prethodnih 90 minuta, tek u 102. i 103. minutu su Grci imali dve ozbiljnije prilike, preko Konstantinosa Mavropanosa i Lazarosa Rote, međutim onda je Mavropanos napravio nedopustivu grešku i zamalo pomogao Gruzinima da dođu do vođstva. U nastavku produžetaka nije bilo većih prilika, uglavnom nekoliko šuteva van okvira gola na obe strane. Kako nije bilo ni golova, a ni pobednika pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Penale za Gruziju su pobagađali Kočorašvili, Davitašvili, Dvali a Kvekvskiri je bio heroj koji je pogodio odlučujući jedanaesterac i odveo Gruzine prvi put na Evropsko prvenstvo

Za Grčku su bili precizni Masuras i Bokulakis, ali katastrofalno izvođenje Bakasetasa i Jakumakisa ostavlili su "Helene" bez vize za EURO.

Gruzija igraće u grupi F sa selekcijama Češke, Portugala i Turske.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJE ZVEZDINE "DESETKE": Gol kojim je Aleksandar Katai doneo 5:0 protiv Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!