FINALNI JURIŠ : Fudbaleri Zvezde gostovanjem u Ivanjici nastavljaju šampionsku trku

Novosti online

29. 03. 2024. u 08:48

SA reprezentacijama je gotovo, klupski fudbal se vraća na velika vrata i ostaće na sceni sve do kraja sezone. U Srbiji, šampionska trka je dobila neočekivani epilog uoči pauze namenjene utakmicama nacionalnih timova, Partizan je u dva kola pred odmor dva puta kiksnuo i omogućio Crvenoj zvezdi da se treći put vrati na lidersku poziciju na tabeli.

ФИНАЛНИ ЈУРИШ : Фудбалери Звезде гостовањем у Ивањици настављају шампионску трку

FOTO: FK Crvena zvezda

Na četiri kola do početka plej-ofa, crveno-beli imaju četiri boda više od večitog rivala i na pol-poziciji da na čelu ostanu u doigravanju, što bi im donelo domaćinstva u mečevima sa Partizanom i TSC. Budući da do juna više nema stajanja, naredne tri nedelje predstavljaće i finalni juriš Zvezde ka prvom mestu i tituli, a sve će započeti u subotu (16.00) kada izabranici Vladana Milojevića gostuju Javoru u Ivanjici.

Imali su crveno-beli tokom prethodne dve sedmice podosta odsutnih igrača, a moguće je i da neke od njih sačeka pošteda protiv Javora, jer su ih po završetku reprezentativnih obaveza dočekala dugo putovanja iz Azije, Afrike...

Takođe, uz ranije povređenog Koste Nedeljkovića, odsutan će biti i kapiten Aleksandar Dragović, koji je ozledio rame na 172. večitom derbiju i trenutno je u procesu oporavka. Mirko Ivanić, sa druge strane, bi treblao da bude spreman da zaigra u Ivanjici, iako je zbog blaže povrede preskočio okršaj Zvezde i Zenita (1:0) prošle sedmice.

Novi ugovor za Kataija?

LjUBIMAC "delija" Aleksandar Katai blizu je produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom na još godinu dana, prema saznanjima "Mocartsporta". Iako je ove kuburio sa minutažom zbog povrede leđa, popularni "magiko" i dalje ima baruta i magije u nogama, a uz dodatnih godinu dana, u novi ugovor Kataija biće dodata i opcija da se saranja produži na još 12 meseci.

Ipak, i u "krnjem" sastavu crveno-beli će važiti za velikog favorita protiv Javora, što na osnovu kvaliteta, što po tradiciji. Gostovanja u Ivanjici odgovaraju Zvezdi, budući da je od Javora u gostima poslednji put poražena 2013, a na poslednjih pet mečeva ima četiri pobede, uz remi 2019.

Nakon utakmice sa Javorom, Zvezda nastavlja seriju utakmica sa timovima van plej-of zone, već naredne srede dočekaće IMT na domaćem terenu, pa gostuje Radniku u Surdulici. Finalno kolo regularnog dela prvenstva odigraće sa Železničarom iz Pančeva na "Marakani", ali im pre tog sudara sledi četvrtfinali okršaj Kupa Srbije protiv Vršca.

Raspored do kraja

Javor - C. zvezda 30. 3.

C. zvezda - IMT 3. 4.

Radnik - C. zvezda 7. 4.

C. zvezda - Železničar 14. 4.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu