UEFA U MARTU ODRŽALA EDUKATIVNI SEMINAR U STAROJ PAZOVI: Projekti bazičnog fudbala za bolje sutra

Novosti online

31. 03. 2024. u 10:00

SPORTSKI centar Fudbalskog saveza Srbije u martu mesecu bio je dom predstavnicima 12 nacionalnih saveza, kao i evropske kuće fudbala, koji su bili učesnici seminara na temu Fleksibilnih formata i razvojnih putanja za igrače i igračice u okviru bazičnog fudbala.

УЕФА У МАРТУ ОДРЖАЛА ЕДУКАТИВНИ СЕМИНАР У СТАРОЈ ПАЗОВИ: Пројекти базичног фудбала за боље сутра

FOTO: FSS

Fudbalski savezi Albanije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Gruzije, Grčke, Kazahstana, Letonije, Litvanije, Rumunije i Turske boravili su u Srbiji, a tokom trodnevne studijske posete učestvovali su u različitim radionicama, dok su imali priliku i da se upoznaju sa radom sektora za bazični fudbal Fudbalskog saveza Srbije.

Helen Kroft, Stjuart Grif, Les Haui i Vladimir Luptak, predstavnici UEFA Grassroots departmana, bili su predavači i moderatori radionica, a uz njih su tu sve vreme bila i dva specijalna gosta - Per Ravn Omdal, nekadašnji potpredsednik UEFA i ambasador bazičnog fudbala, kao i Ulf-Rauno Markard, specijalista UEFA za bazični fudbal.

FOTO: FSS

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Norveške i jedan od pokretača bazičnog fudbala u Evropi, na samom početku pozdravio je učesnike.

- Čast mi je što sam u Srbiji i ovom sjajnom sportskom centru. Radujem se da u narednim danima radim sa svima vama koji ste posvećeni bazičnom fudbalu i da zajedno učinimo da odavde odete nazad u svoje nacionalne asocijacije entuzijastični i puni novih ideja za unapređenje našeg lepog sporta. Hvala Fudbalskom savezu Srbije i Ruži Ilić na gostoprimstvu - poručio je gospodin Omdal.

Seminar je u ime FSS otvorila Ruža Ilić, menadžer za bazični fudbal, i svim učesnicima poželela dobar rad i prijatan boravak u Srbiji.

- Zahvalni smo što nam je UEFA učinila čast da se kod nas održi seminar na ova važnu temu. U proteklom periodu smo napravili veliki iskorak i rezultati pokazuju da smo među najuspešnijim savezima kada su u pitanju projekti bazičnog fudbala. Želimo da taj trend nastavimo i da u Srbiji stvorimo priliku svima koji to žele, da se bave fudbalom. Ovakvi seminari daju nam priliku da predstavimo svoj učinak ali i da učimo od drugih i pronalazimo najbolja rešenja za sprovođenje programa. Veliko hvala UEFA mentorima na podršci i poverenju!

FOTO: FSS

Boravak delegacije evropske kuće fudbala u Sportskom centru u Staroj Pazovi bio je i idealan momenat za sastanak sa rukovodiocima Fudbalskog saveza Srbije, te su se tokom prvog dana seminara predstavnici UEFA sektora za bazični fudbal sastali sa generalnim sekretarom FSS, gospodinom Jovanom Šurbatovićem, kao i direktorom sportskog sektora, gospodinom Miroslavom Tanjgom.

Pored studijskih poseta, do kraja seminara, u Sportskom centru FSS održan je i festival bazičnog fudbala gde je učešće uzelo 70 dečaka i devojčica uzrasta 10-12 godina, volonteri FSS i treneri koji pohađaju edukativni program za dobijanje UEFA C diplome u okviru CEFT Fudbalskog saveza Beograda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?