ŠLAGER U MANČESTERU: Siti i Real igraće još jedan nezaboravan meč u četvrtfinalu Lige šampiona

N. I.

16. 04. 2024. u 14:12

NEKADA ni 180 minuta fudbala nije dovoljno da se nagledate svega što je lepota ovog sporta. Real i Mančester siti su pre nedelju dana u Madridu odigrali "ludih" 90 minuta i još luđi remi (3:3) u prvoj epizodi četvrtfinala Lige šampiona. Ništa manje nije bilo uzbudljivo ni u Londonu gde su Arsenal i Bajern takođe remizirali (2:2).

ШЛАГЕР У МАНЧЕСТЕРУ: Сити и Реал играће још један незабораван меч у четвртфиналу Лиге шампиона

Tanjug/AP

U sredu uveče je prilika za novih 90 minuta revanša u Mančesteru i Minhenu, a kako stvari trenutno stoje, ne bi nas čudili ni podužeci, pa i kompletna sportska drama sa jedanaestercima.

Dueli Mančester sitija i Reala su već poprimili nadimak - epski, jer u poslednjih 12 godina, od trenutka kada su se prvi put sastali u Ligi šampiona, ova dva kluba ne mogu, a da ne počaste navijače dramatičnim raspletima. Motiv više za ekipe Karla Ančelotija i Pepa Gvardiole mogla bi da bude činjenica da su lideri u šampionatima Španije i Engleske. Kapljicu više tog motiva možda imaju u Sitiju, jer su direktni rivali za titulu u Premijer ligi, Liverpul i Arsenal, poraženi prošlog vikenda, pa su "građani" (ne)očekivano "katapultirani" na čelo tabele.

- Imamo ispred sebe revanš meč i to je ono što će da se dešava na terenu. Ali, na tribinama ćemo da imamo i naše navijače i oni će da nam budu ogromna podrška. Želimo da se plasiramo u polufinale i to je naš osnovni cilj. Iskren da budem, očekujem da će Real da nam da bar jedan gol, a zna se šta to znači posle remija u Madridu - kao da je već "nacrtao" događaje u večerašnjem revanšu Pep Gvardiola.

Njegov iskusniji kolega Karlo Ančeloti je bio nešto uzdržaniji.

- Bili smo veoma dobri u prvoj utakmic. Ukoliko ponovimo neke segmente igre iz meča u Madridu, verujem da možemo da prođemo u polufinale - diplomatski je raspoložen italijijanski stručnjak.

Nema sumnje da će više od pola sveta da osluškuje ili gleda šta se dešava u revanšu u Mančesteru. Ali, netreba zanemariti ni dešavanja na "Alijans areni" koja će večeras da bude krcata. Priliku da spase očajnui sezonu u Bundesligi i Kupu Nemačke, Bavarci imaju večeras. Ako Arsenal prođe u polufinale, biće to potpuni fijasko za slavni nemački klub. Ukoliko se, pak, desi da Bajern ode dalje, tinjaće nada da bi se moglo do finala na "Vembliju" i bar jednog pehara. I to kakvog...

- Moraćemo da odigramo još bolje nego u Londonu. Otišli smo odande sa remijem i jasno je da samo pobednik može u polufinale. Analizirali smo dobro celu prvu utakmicu, videli sve svoje greške i nadam se da ćemo uz pomoć navijača moći do trijumfa - kaže odlazeći trener Bajerna Tomas Tuhel.

Njegov kolega na drugoj klupi Mikel Arteta takođe gaji nade da sa "tobdžijam" može stepenik više.

- Imali smo prilično dobar start u prvoj utakmici. Nažalost, dominaciju na terenu nismo uspeli da pretvorimo i u pobedu i važan kapital pred revanš meč. Prepustili smo posed našem rivalu i to nas je skupo koštalo. Očekujem potpuno drugačiju utakmicu u Minhenu - kaže Arteta.

N.I.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?