"NEMAMO ČAROBNO REŠENJE" Joksimović preporodio Radnički iz Niša pa poručio: Rešili smo psihološke probleme (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

26. 04. 2024. u 15:40

Treća sreća, tako je bilo barem u pogledu Radničkog. Trener Dejan Joksimović zamenio je talentovanog Nikolu Trajkovića na klupi Nišlija, koga je pre toga nasledio Slavoljub Đorđević.

НЕМАМО ЧАРОБНО РЕШЕЊЕ Јоксимовић препородио Раднички из Ниша па поручио: Решили смо психолошке проблеме (ВИДЕО)

FOTO: A. Ilić

Joksimović je uspeo da probudi uspavanu ekipu, koja pod njegovim vođstvom beleži odlične rezultate. Rođeni Beograđanin upisao je četiri trijumfa, jedan poraz i jedan remi od dolaska na Čair i tako pomogao klubu da izađe iz opasne zone. Navijači u šali kažu da je doneo na Čair čarobni napitak koji je probudio Real sa Nišave.

- Ne postoji neko čarobno rešenje vezano za to. Ono što sam ja odradio, obavio sam  razgovore, individualno sa određenim igračima. To je neka prva stvar. Vratio sam im veru i volju u njihov kvalitet. Shodno rezultatima to je bila neka dobra priča. Ono što je bio psihološki problem smo rešavali na taj način. Sve ono što je vezano za teren, u smislu nekog modela i načina u kome ćemo da se takmičimo na sreću nam je donelo rezultat, počeo je Joksimović, pa dodao:

- Znate kako, trenerski posao je kompleksan. Dešavaju se amplitude, nekada je dobro kao sada, nekada ne ide na način na koji smo zamislili. To je način koji treba da shvatimo kao normalnost. Kada imamo svest lakše je prihvatati dobre i loše stvari koje su sastavni deo sporta i života.

Istakao je trener Nišlija da mu je drago što je klub podigao kvalitet igre i što uspeva da pravi dobre rezultate.

- Na krilima tog samopouzdanja očekujem i da nastavimo na taj način. Kada je sve to tako i u situacijama kada ne izgleda u igri onako kako bismo svi želeli, iz tog nekog samopouzdanja i pozitivne energije koju sam hteo da usadim u ekipu i tim dođe i rezultat, a sve je to vezano za individualni kvalitet igrača koji postoji. To sam rekao i prvog dana kada sam došao. Sve to zajedno, po mom mišljenju, dovelo je do serije rezultata u kojoj smo i nadam se da će se nastaviti, dakle, ne postoji čarobni napitak, rekao je Joksimović odgovarajući na pitanje novinara Večernjih novosti na konferenciji za medije.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)