NOVOSTI SAZNAJU: Kazne klubovima, Vazuri i Terziću - Disciplinska komisija FSS sutra odlučuje o događajima za vreme i posle 163. derbija!

N. I.

27. 10. 2020. u 21:05 >> 21:26

DISCIPLINSKA komisija FSS će sutra konačno da "odreže" kazne za događaje tokom i pogotovo posle večitog derbija.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Казне клубовима, Вазури и Терзићу - Дисциплинска комисија ФСС сутра одлучује о догађајима за време и после 163. дербија!

FOTO: VN

Partizan i Crvena zvezda su na terenu "miroljubivo" podelili po bod posle remija (1:1), ali su crno-beli ovog puta omanuli u organizaciji najvažnije utakmice srpskog fudbala, pošto su na atletskoj stazi iza oba gola imali službena lica i foto-reportere koji, navodno, nisu to "po zanimanju".

Osim toga, disciplinci će se baviti i propustima gostujućeg kluba, čiji su igrači na terenu i rukovodioci van njega izašli iz okvira sportskog ponašanja i fer-pleja.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, oštre kazne čekaju Partizan i Zvezdu, ali i generalne direktore oba kluba, Miloša Vazuru i Zvezdana Terzića, koji su prekršili član 87 Disciplinskog pravilnika, u kom stoji:

- Igrač, trener, odgovorni funkcioner kluba, član rukovodstva kluba i Saveza, koji daje izjave u sredstvima javnog informisanja o suđenju, kazniće se: novčanom kaznom, zabranom igranja, odnosno vršenja funkcije u trajanju do šest meseci, a u težim slučajevima do godinu dana.

Podsetimo, Terzić i Vazura su odmah po završetku derbija komentarisali suđenje Novaka Simovića u meču koji je, po proceni objektivnih ljubitelja fudbala, bio, najblaže rečeno, skromnog kvaliteta. 

Prema našim saznanjima, generalnom direktoru crno-belih Vazuri preti i vremenska kazna zabrane obavljanja dužnosti jer je izjavio da je "sudija Simović u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija".

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 12:28

Komentari (1)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za