KATAI NE IGRA PROTIV GENTA: Zvezda na Belgijance bez najboljeg igrača

Z. ĆOROVIĆ

23. 11. 2020. u 20:47

SA njegovom "magijom" je sve lakše i lepše, ali će se morati bez nje u najvažnijem meču Lige Evrope.

КАТАИ НЕ ИГРА ПРОТИВ ГЕНТА:  Звезда на Белгијанце без најбољег играча

Foto AP

Crvena zvezda će u četvrtak (18.55) protiv Genta u Belgiji igrati bez najboljeg igrača ove sezone. Aleksandar Katai je povredio primicač na onoj, baksuznoj baraž utakmici Srbije sa Škotskom. Po prognozama lekara, neće moći da se oporavi do dvoboja četvrtog kola LE, u kome bi srpski šampion pobedom širom otvorio vrata naredne faze. Najverovatnije neće ni putovati sa ekipom u Belgiju, u sredu ujutro.

Za Zvedu će izostanak Kataija biti ogroman hendikep. U prvom duelu na "Marakani" on je rešio pobednika tako što je iz slobodnjaka lucidno nadmudrio golmana Belgijanaca. Pre toga je pogodio prečku.

Naravno, navijači crveno-belih sa uživanjem pamte solo prodor i egzekuciju "Magika" na rapsodiji sa Liberecom (5:1), a ti driblinzi i pogodak poredili su se sa nekadašnjim, sličnim majstorijama Dejana Savićevića. Ispostavilo se da je obojicu znalaca mučila i muči ista boljka zvana primicač.

Muka Dejana Stankovića pred put u Belgiju nije samo Katai. Trener crveno-belih neće moći da računa na levog beka Milana Rodića zbog korone, vezistu Sanoga zbog hronične "žutice". Rodićeva zamena trebalo bi da bude Marko Gobeljić, koji je takođe povređen, pa i sa ovom varijantom Stanković nije siguran. Možda ima malo jasniju sliku oko veznog reda, pošto je Njegoš Petrović na poslednjem meču u Novom Sadu odigrao dobru utakmicu.

Međutim, mladi vezista ove sezone dugo nije bio standardan, što govori i mala minutaža (48) u sva tri kola LE. Uvek je ulazio pred kraj, pa bi u Gentu mogao prvi put da bude starter u veoma važnoj utakmici. Stanković veruje mladim igračima, pa je i uloga Željka Gavrića trebalo da bude veća. Povreda je i njemu "skratila krila", još se nije oporavio da bi se našao u ravnopravnoj konkurenciji sa ostalim saigračima.

NjEGOŠ MATIĆEV NASLEDNIK?

LEPE vesti za Njegoša Petrovića stižu sa Ostrva. Mladi fudbaler Crvene zvezdenašao se u užem izboru idealnih kandidata, mlađih od 23 godine, za naslednika Nemanje Matića u Mančester junajtedu. Britanski sajt Breakingthelines.com uradio je analizu po brojnim statističkim parametrima i svrstao Petrovića među trojicom idealnih, uz reprezentativca Obale Slonovače Ibrahima Sangarea iz PSV i Engleza Harija Vinksa iz Totenhema.

- Petrović još nije "zapalio" fudbalski svet, ali poseduje fizičku sposobnost, sposobnost za igru kratkih pasova, prekid napada rivala i brzog donošenja odluka da pod pritiskom povuče pravi potez, ističe se u objašnjenju.

Tako je non-stop u ovoj čudnoj godini korone, problemi stižu sa svih strana. Dejan Stanković se, zasad, odlično prilagođavao što se pokazalo i u sitiacijama kada zbog virusa nije mogao da računa na Ivanića i Kangu. Crvena zvezda se uz Hofenhajm, predstavila kao najozbiljnija ekipa u grupi, sa velikim potencijalom.

Šef stručnog štaba crveno-belih se u ovoj turbulentnoj sezoni često nalazio u sličnim situacijama ekspresnog pretumbavanja ekipe i očekuje se da će to biti i ovog puta, kada bi jedna pobeda mogla da bude odskočna daska za nova, velika dela.

JAREMČUK

VELIKE probleme ima i Gent pred dolazak Crvene zvezde. Najbolji igrač Belgijanaca Roman Jaremčuk ima koronu i neće igrati u četvrtak.

Ukrajinca nije bilo u timu ni u nedeljnom prvenstvenom meču protiv Šarloe, koju je Gent pobedio sa 1:0, pogotkom Bukarija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024