SUDBINA SELEKTORA U RUKAMA IO FS SRBIJE: O Tumbakoviću odlučuje 15 ljudi!

N. ILjUKIĆ

24. 11. 2020. u 06:30

DA prođe još Rusija, pa ćemo da sednemo, sve analiziramo i krivce za ovaj neuspeh "gađamo" direktno u glavu!

СУДБИНА СЕЛЕКТОРА У РУКАМА ИО ФС СРБИЈЕ: О Тумбаковићу одлучује 15 људи!

FOTO: Nebojša Paraušić

Ovom rečenicom je Ljubiša Tumbaković najavio meč poslednjeg kola Lige nacija, možda i ne sluteći da će na njemu "orlovi" kasno da "petardom" pogode Ruse.

Tumbaković je možda slutio i da će mu ta utakmica od prošle nedelje biti i poslednja na klupi A reprezentacije. Vrlo lako može da se desi da je ta blistava partija, računajući i onaj trijumf protiv Norvežana u Oslu, u polufinalu baraža za EP, ustvari ono najbolje što smo videli od još aktuelnog selektora i njegovog tima.

ODLAZI I MATIJAŠEVIĆ?

U SLUČAJU da ode Ljubiša Tumbaković za njim bi mogao da ode i aktuelni sportski direktor Vladimir Matijašević, koji je već naglasio da su za neuspeh "orlova" krivi svi, ali da on nije učestvovao u dovođenju Tumbakovića na selektorsko mesto.

Zanimljivo je da su njih dvojica imali i prilično kontradiktorne izjave u vezi sa kapitenom Kolarovom. Tumbaković je tvrdio da protiv Škotske nije igrao zbog povrede, dok Matijašević i dalje tvrdi da je svojim očima video poruku u telefonu u kojoj mu Inter brani da obuče dres Srbije.

Inače, o sudbini Ljubiše Tumbakovića će u Staroj Pazovi da odlučuje 15 članova Izvršnog odbora FSS. Pitanje je samo da li će se ta vanredna sednica održati uživo, ili "onlajn" zbog sve gore epidemiološke situacije sa virusom korona i preporuke da u zatvorenom prostoru ne bi trebalo da bude više od pet osoba. Bilo kako bilo, tih 15 članova IO FSS će možda već sutra da prekinu saradnju sa Ljubišom Tumbakovićem ili je možda i nastave.

Dakle, potrebna je većina od ovih 15 glasova, pa da Tumbaković ostane ili ode. Kako se očekuje, moguće je da će aktuelni selektor da iznese iscrpan izveštaj o tome šta je urađeno i šta je moglo da bude urađeno za vreme njegovog mandata od jula 2019. godine i posle 14 mečeva, u kojima je sedeo na klupi "orlova". Možda javnost i sazna detalje iz tog izveštaja koji je Tumbaković najavio pre nekoliko dana, kada je rekao da će se "krivci gađati direktno u glavu".

Za sada je poznato samo da je javnost ogorčena zbog propuštene prilike da se ode na EP posle više od dve decenije, prvi put pod zastavom Srbije. Mnogo više su navijači ljuti na kapitena Aleksandra Kolarova koji je danima, od okupljanja, pa do tri sata pred finalnu utakmicu sa Škotskom, ćutao o tome da nema dozvolu Intera i trenera Kontea da igra za svoju reprezentaciju, jer se klub u kojem zarađuje platu uplašio da se ne pogorša stanje tek zalečene povrede.

Zbog toga se i očekuje da odgovori na neka još nerazjašnjena pitanja koja budu pronađena u tom stručnom izveštaju Ljubiše Tumbakovića. Ukoliko on od srede prestane da radi u FSS, na Terazijama 35 će imati puna tri meseca da pronađu novog selektora.

IO FSS

U IZVRŠNOM odboru FSS su: Slaviša Kokeza, Nenad Bjeković, Marko Pantelić, Novica Tončev, Dragan Simović, Dušan Mrakić, Miloš Miljanić, Milan Karadžić, Marjan Rnić, Janoš Žemberi, Branko Stojaković, Dragan Ilić, Dragomir Lazović, Saša Bajčetić i Bojan Pavićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!