"MILIONI" STIŽU U CRNO-BELU KASU: Evo koliko će Partizan zaraditi od Evrolige

Novosti online

03. 04. 2023. u 09:40

Košarkaški klub Partizan od igranja i rezultata u Evroligi ove sezone imaće solidnu novčanu dobit - crno-beli će od zarade moći, recimo, da pokriju oko polovine budžeta za ekipu i stručni štab.

МИЛИОНИ СТИЖУ У ЦРНО-БЕЛУ КАСУ: Ево колико ће Партизан зарадити од Евролиге

FOTO: M. Vukadinović

Novac za nagrade u Evroligi daleko je manji od onog u fudbalskoj Ligi šampiona, mogli bismo da ga nazovemo simboličnim ako bismo poredili, ali je košarkaškim klubovima, posebno onima koji finansijski nisu moćni, i te kako dobro došao. Crno-beli su jednom nogom u top osam fazi, ostaje da to samo matematički i obezbede.

Iako se dosta govorilo o tome da svaka pobeda u Evroligi donosi određeni novac, to nije tačno. Naime, timovi se nagrađuju na osnovu postignutog plasmana, i to počevši od 14. mesta. Partizan će zaraditi najmanje 527.819 evra kao osmoplasirani, a postoji verovatnoća da završi i na boljoj poziciji, pa bi nagrada bila i veća. 

Ukoliko bi se četa Željka Obradovića domogla fajnal-fora, klub bi inkasirao minimalno 762.406 evra, a ako bi popularni Žoc priredio senzaciju ravnu onoj iz 1992, onda bi im bilo uplaćeno 1.759.398 evra, koliko je namenjeno šampionu. Finalista dobija 996.992 evra.

Ipak, želje su jedno, a realnost drugo. U svakom slučaju, Partizan može da računa na oko 600.000 evra od plasmana, oko 500.000 evra od TV i marketinških prava i isto toliko od samog učešća. Zapravo, krucijalna dobit dolazi od Štark arene.

Crno-beli su najveća evropska košarkaška atrakcija, koja je ove sezone već dva puta obarala rekorde po broju ljudi na evroligaškom meču, a prosek je daleko iznad 17.000. Za okršaje crno-belih redovno se traži karta više, pa će se, prema gruboj računici, od sezonskih i dnevnih ulaznica u klupsku kasu sliti oko 5.000.000 evra. 

Tako dolazimo do ukupnog iznosa od šest i po miliona evra, što je za košarkaški sport, koji inače nije profitabilan, solidna zarada. Partizanov budžet je oko dvanaest miliona evra, što znači da klub od ove zarade može da pokrije pola. 

Partizan nije rezultatima izborio plasman u elitu, već se u Evroligi našao na osnovu specijalne pozivnice koja mu je dodeljena. Ali ona nije besplatna, da bi je klub dobio, mora da plati 500.000 evra, što je Partizan i učinio, pa se može reći da je zarada manja za tu sumu. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!