RAJAKOVIĆ PREDSTAVLJEN U TORONTU: Boli me vilica od osmeha

Novosti online

14. 06. 2023. u 22:42 >> 22:34

OVIH dana se u NBA ligi, celoj Americi, Srbiji i ostatku sveta priča o Denver nagetsima, neverovatnom Nikoli Jokiću i šampionskom prstenu ekipe koja je igrala najbolju košarku ove sezone. Trajaće ta euforija još nekoliko dana, pogotovo u noći izmeđe četvrtka i petka, kada centrom Denvera pred nekoliko destina hiljada navijača prođe šampionska povorka Nagetsa.Poseban ukras te parade biće pehar prvaka NBA lige, prstenje na rukama igrača i naš Nikola Jokić.

РАЈАКОВИЋ ПРЕДСТАВЉЕН У ТОРОНТУ:  Боли ме вилица од осмеха

Foto: Printskrin

Kako se bude stišavala euforija pričaće se o još jednom Srbinu. Darko Rajaković, 43-godišnji Čačanin je postao novi glavni trener Toronto reptorsa. Rajaković, rođen u kolevci srtpske košarke u omiljenom "srpskom Springfildu", na obali Morave uspeo je da stane u kolonu nekoliko srpskih stručnjaka koji su bili glavni ili pomoćni treneri u najkvalitetnijoj i najskupljoj ligi na svetu. Rajaković je na klupi Toronta zamenio Nika Nursa koji je dobio otkaz jer nije uspeo da odvede svoj tim u plej-of.

- Poslednja tri dana imam osmeh na licu toliko da i vilica počinje da me boli. Ovo mi mnogo znači, kao i srpskoj zajedinci ovde u Torontu. Mnogo ljudi mi se javilo. Mnogo znači mojoj porodici u Srbiji i celoj košarkaškoj zajednici u Srbiji. Počeo sam sa trenerskim poslom kada sam imao 16 godina i sada 27 godina kasnije dobio sam šansu da budem glavni trener neverovatne organizacije i da živim u neverovatnom gradu. Ponosan sam što sam ovde - rekao je Rajaković na konferenciji za medije i to na godišnjicu prve titule Reptorsa koji su se 14. juna 2019. popeli na vrh NBA lige.

Srpska kolonija

OSIM Rajakovića, srpsku trenersku školu košarke danas u Americi predstavljaju još trojica trenera. Igor Kokoškov se iz Bruklina pre nekoliko dana preselio u stručni štab Atlante kod Bogdana Bogdanovića, Dejan Milojević koji je pomoćnik u Golden Stejtu i Ognjen Stojaković koji radi kao pomoćni trener sa Jokićem u Denveru.

Pre Rajakovića je još samo Igor Kokoškov 2018. godine postao prvi trener Finiks Sansa. Juče je generalni menadžer Toronta Bobi Vebster priznao da Rajaković nije bio favorit za klupu.

- On ima dosta iskustva na međunarodnom nivou, ali i u NBA ligi. Radio je za brojne klubove, kao i sa mnogo igrača visokog kalibra. On nas je zaista impresionirao rekao je Vebster.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?