MAKABI NACILJAO CENTRA "VEČITIH": Za Ledeja "izvisili", ali - ne odustaju

V. P.

03. 07. 2023. u 21:01

MAKABI ima istoriju kibicovanja košarkaša Crvene zvezde, setimo se Kvinsija Milera, Maika Cirbesa, Ostina Holinsa…

МАКАБИ НАЦИЉАО ЦЕНТРА ВЕЧИТИХ: За Ледеја извисили, али - не одустају

Photo: ABA League j.t.d. / Emilija Jovanović

Sada je bacio oko na Filipa Petruševa, srpskog reprezentativca u timu s Malog Kalemegdana, i to nakon što je izgubio utakmicu sa Partizanom za potpis američkog krilnog centra Zeka Ledeja.

Izraelski mediji prenose da je velikan iz Tel Aviva ponudio Ledeju okruglo 1.000.000 dolara po sezoni, ali to nije bilo dovoljno da ga ubedi da promeni sredinu. Prihvatio je novi dvogodišnji ugovor sa crno-belima, tako da se Makabi okrenuo drugim opcijama za jačanje reketa.

Filip Petrušev / FOTO: Tanjug/AP

Naciljao je Petruševa, koji je od dolaska trenera Duška Ivanovića pronašao sebe i posle protraćene sezone u Efesu uzdigao se kao buduća zvezda na evroligaškom nebu. U ovom trenutku nema informacija o konkretnoj ponudi, ali se može pretpostaviti da bi milionče ponuđeno Ledeju moglo da bude mamac za pecanje našeg perspektivnog centra. Za isti iznos svojevremeno su kupljeni Miler i Cirbes.

Miodrag Ražnatović, agent Petruševa, nedavno je nedvosmisleno poručio da za njegovog klijenta tokom ovog leta postoje dva puta. Jedan je selidba u NBA, druga ostanak u Crvenoj zvezdi. Prethodno su iz Amerike doputovale informacije da je Filadelfija spremna da svom 50. piku na draftu 2021. ponudi ugovor na dve sezone. Dobio je poziv novog trenera Siksersa Nika Nursa za nastup u Letnjoj ligi, od čega bi u priličnoj meri moglo da zavisi da li će 23-godišnji centar već od naredne sezone otvoriti NBA poglavlje svoje karijere.

Ukoliko bude odloženo do neke sledeće prilike, ostaje da se vidi da li će odlučiti da ostane u crveno-belom dresu i nastavi plodonosnu saradnju sa Ivanovićem. Prošlog leta je potpisao jednogodišnji ugovor sa Zvezdom, tako je sada slobodan u izboru gde će nastaviti karijeru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici