JOŠ JEDAN SRBIN U NBA LIGI! Potpisao za klub koji Srbi najmanje vole

Novosti online

17. 07. 2023. u 16:45 >> 17:52

JOŠ jedan srpski košarkaški reprezentativac potpisao je NBA ugovor.

ЈОШ ЈЕДАН СРБИН У НБА ЛИГИ! Потписао за клуб који Срби најмање воле

Foto AP

Nedavno je to učinio doskorašnji plejmejker Anadolu Efesa, Vasilije Micić, koji je prihvatio poziv Oklahome i pridružio se tamo sunarodniku Alekseju Pokuševskom, a danas je srpska kolonija u najjačoj ligi sveta još brojnija:


Kako je saopštio košarkaški menadžer Miodrag Miško Ražnatović, dosdaašnji centar košarkaškog kluba Crvena zvezda Filip Petrušev potpisao je ugovor sa Filadelfija Seventisiksersima.

Tim za koji nastupa akutelni MVP, Džoel Embid, draftovao je Petruševa kao 50. pika pre dve godine, a Srbin je tokom Letnje lige pokazao kvalitet.

Inače, Filadelfija je tim koji je najmanje omiljen među Srbima upravo zbog Embida koji je na "suze" dobio MVP nagradu umesto Nikole Jokića.

Džoel Embid i Nikola Jokić, duel dva poslednja NBA MVP-a / FOTO: Tanjug/AP

Takođe, narednih dana se očekuje spisak selektora Svetislava Pešića za Mundobasket, pa ostaje da se vidi da li će biti mesta za Petruševa posle njegove selidbe "preko bare".  

Nije "dvosmerni ugovor"

Iako su pojedini evropski košarkaški portali javili da je Petrušev potpisao manje vredan ugovor, po kome se za "minimalac" može igrati za prvi tim, ali i za filijalu u Razvojnoj ligi, njegov menadžer, Ražnatović, to je u popodnevnim časovima u ponedeljak demantovao:

Srbi u NBA ligi - sezona 2022/2023

Podsetimo, u NBA ligi od srpskih košarkaša igraju Nikola Jokić (Denver), Bogdan Bogdanović (Atlanta), Boban Marjanović (Hjuston), Nikola Jović (Majami), Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski (Oklahoma), Filip Petrušev (Filadelfija).

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!