"NISAM ŽELEO DA NAPUSTIM PARTIZAN, ALI..." Lesor o tome zašto je otišao iz Beograda

Novosti online

07. 08. 2023. u 10:59

MATIJAS Lesor posle odlične sezone u Partizanu napustio je crno-bele. On je otišao u Panatinaikos, a još jednom je istakao da nije želeo napusti Beograd, ali da je to uradio jer mu se svideo projekat atinskog velikana.

НИСАМ ЖЕЛЕО ДА НАПУСТИМ ПАРТИЗАН, АЛИ... Лесор о томе зашто је отишао из Београда

FOTO: M. Vukadinović

Francuski centar mogao bi da propusti Mundobasket zbog povrede skočnog zloga, ali Grke je više zanimalo šta donosi u tim Ergina Atamana.

Ipak, prvo se počelo sa Svetskim prvenstvo. Lesor je trenutno u procesu rehabilitacije, a utakmice reprezentacije gleda sa strane.

- Malo-pomalo napredujem, stvari su mnogo bolje od prošle nedelje. Stvarno želim da učestvujem na događaju kao što je Svetsko prvenstvo. Turnir je prilično kratak u odnosu na klupsku sezonu. Kratki su i rokovi pa je sve teže. Učestvujem na video-sesijama, radim rehabilitacioni program - rekao je Lesor.

Sjajni centar je deo selekcije Vensana Kolea prvi put od 2019. godine.

- Razvijao sam se u skladu sa klubovima i trenerima sa kojima sam mogao da igram i moja uloga se promenila. Strpljenje, čitanje utakmica, iskustvo... Smireniji sam, to su veštine koje sam stekao od tada.

Potom je bio upitan da li se kaje što je napustio crno-bele i prešao u Panatinaikos?

- Bio je to komplikovan izbor. Nisam želeo da odem iz Partizana, ali činjenica da sam se pridružio Panatinaikosu i pronašao projekat sličan onom koji sam imao - klub koji želi da dođe do vrha, koji potpisuje odlične igrače, a meni daje vreme za igru, to me motiviše. Znamo i da u Atini može da bude ludo sa navijačima i dva rivalska kluba. Jedva čekam da vidim kako gori "OAKA", kao u Beogradu sa Partizanom.

Bivši igrač Partizana je istakao da bi voleo da zaigra u NBA ligi, ali da trenutno nije fokusiran na to.

- Ne ustajem ujutru sanjajući da ću igrati u NBA. Srećan sam što idem u Panatinaikos. Ako je to odskočna daska za NBA, tim bolje, ali moj cilj je jednostavno da svakog dana budem najbolji mogući saigrač, da pomognem svom timu, da se uklopim u sistem trenera, da razumem šta on želi od mene. Videćemo koja mi vrata otvara. Priznajem da ne znam ni ko ima moja prava - zaključio je Lesor.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo igra se u Japanu, Indoneziji i Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra, a "trikolori" su u grupi H sa Kanadom, Letonijom i Libanom.

BONUS VIDEO: SVE PRŠTI OD DUELA: Trening košarkaške reprezentacije Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice