ŠEIK VODI SVETSKU KOŠARKU: FIBA izabrala novog predsednika

Novosti online

23. 08. 2023. u 12:20

Šeik Saud Ali el Tani izabran je danas u Manili za novog predsednika Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

ШЕИК ВОДИ СВЕТСКУ КОШАРКУ: ФИБА изабрала новог председника

Foto: FIBA

El Tani je jednoglasno izabran za predsednika na Kongresu FIBA, koji se održava u Manili uoči starta Svetskog prvenstva. On je na mestu predsednika Fibe zamenio Amana Nianga. El Tani će ovu funkciju obavljati do 2027. godine, pošto predsednički mandat traje četiri godine.

El Tani je od 2019. godine bio potpredsednik FIBA, a predsednik je FIBA Azije od 2002. godine. On je ranije bio predsednik Košarkaškog saveza Katara i potpredsednik Olimpijskog komiteta ove zemlje.

"Velika je čast preuzeti ovu odgovornost i za mene, za moju zemlju Katar i za Aziju. Sada predstavljam interese svih 212 nacionalnih federacija širom sveta. Košarka je globalni sport. Mogu da obećam samo jedno, a to je da ću vredno da radim sa čelnicima FIBA i Centralnim bordom za dobro košarke", izjavio je El Tani, preneo je zvanični sajt FIBA.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu