KAKVA LUDNICA U GRUPI SRBIJE: Portoriko u neverovatnoj utakmici pobedio Južni Sudan

Novosti online

26. 08. 2023. u 12:20

KOŠARKAŠI Portorika ostvarili su prvu pobedu na Svetskom prvenstvu. Oni su savladali Južni Sudan posle velike borbe i produžetka sa 101:96 (24:29, 18:23, 18:15, 21:14, 20:15) u 1. kolu grupe B u kojoj se još nalaze Srbija i Kina.

КАКВА ЛУДНИЦА У ГРУПИ СРБИЈЕ: Порторико у невероватној утакмици победио Јужни Судан

FOTO: FIBA.Basketball

Afrička selekcija pokazala je da nije nimalo naivna, ali velika upornost i borbenost omogućili su izabranicima Nelsona Kolona da ostvare važan trijumf na startu Mundobasketa.

Južni Sudan je odigrao veoma dobro prvo poluvreme, na odmor je ova reprezentacija otišla sa +10 - 42:52. Venijen Gebrijel i Karlik Džons su zadavali najviše problema rivalu. To i ne čudi s obzirom na to da su lideri svoje reprezentacije.

Nastavak susreta doneo je dosta uzbuđenja. Portoriko je odbijao da se preda, pa je serijom 11:0 uspeo da dođe na samo poen zaostatka - 59:60. Ipak, opet je rival uspeo da pronađe način da odbije nalet zemlje sa Karipskog mora.

FOTO: FIBA.Basketball

Pokušavali su izabranici Nelsona Kolona da pronađu način za preokret i uspeli to da urade na neverovatan način. Imala je afrička selekcija činilo se sigurnih +7 na nešto više od tri minuta pre kraja, ali je protivnik odgovorio serijom 7:0, pa se u poslednja dva minuta ušlo se rezultatom 74:74.

U najuzbuljivijem meču u dosadašnjem delu šampiona uzbuđenja nisu prestajala. Voters je izgubio loptu kod rezultata 75:76 za Južni Sudan. Džons je taj poklon prihvatio i lako položio u kontri za tri razlike na minut do kraja susreta. Nakon tajm-auta reprezentativac Portorika Ismael Romero (mogao da bude i trgičar) je odlučio da postane heroj. Vezao je četiri poena i tako doneo prvo vođstvo svojoj selekciji još od prve četvrtine.

Neverovatne stvari su se dešavale u finišu susreta. Južni Sudan na 16,1 sekudni do kraja nije uspeo da ubaci loptu u igru za pet sekudi, pa je posed ponovo bio za Portoriko. Voters je pogodio oba bacanja za +3 - 81:78. A, onda neverica...

Ovo samo košarka može da priredi. Nisu Portorikaci stigli da naprave faul, pa je Džons pogodio trojku. Portoriko je krenuo u poslednji napad, Voters nije pogodio, ali je na 0,3 stotinke fauliran Romero koji je promašio oba bacanja, pa se otišlo u produžetak, prvi na ovogodišnjem Mundobasketu.

U dodatnih pet minuta bolji je bio Portoriko koji je uspeo da pronađe način da pobedi. Niko drugi osim Džonsa kod Južnog Sudana nije uspevao da postigne koš, dok su na drugoj strani Pineiro i Kondit odlično otvorili produžetak.

Ostala je afrička selekcija bez snage i preokret nije mogao da se dogodi, pa je Portoriko ostvario veoma važnu pobedu koja može da ima veliki benefit kada je u pitanju borba za drugo mesto koje donosi plasman u narednu fazu takmičenja.

Najefikasniji kod pobednika bio je Stiven Džonson koji je brojao do 21, pratio ga je Tremont Voters sa 19. Na drugoj strani nestvarnu partiju odigrao je Karlik Džons koji zebeležio učinak od 38 poena i 11 asistencija. Venijen Gabrijel je brojao do 15.

U drugom meču ove grupe sastaju se Srbija i Kina. Taj duel na programu je danas od 14 časova u Manili, a možte da ga praite u tekstualnom prenosu na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Novosti na treningu "orlova" u Manili

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!