KAMPACO KAO DA NIJE ODLAZIO: Argentinski as predvodio Real u pobedi nad Barselonom u Superkupu

V. P.

17. 09. 2023. u 18:19

ZAGREVANjE za novu sezonu donelo je prvi „el klasiko“ u okviru polufinala španskog Superkupa u Mursiji. Real Madrid je kralj ovog takmičenja, što je dokazao četvrtom pobedom u nizu nad Barselonom (90:80). S druge strane, Katalonci imaju pet vezanih trijumfa u ACB ligi.

КАМПАЦО КАО ДА НИЈЕ ОДЛАЗИО: Аргентински ас предводио Реал у победи над Барселоном у Суперкупу

KK Real Madrid

Bilo je zanimljivo videti kakve su novitete spremili velikani, posebno Barsa sa novim trenerom Rođerom Grimauom i nekolicinom zvučnih pojačanja. Navijače Katalonaca sigurno neće ohrabriti izdanje skupo plaćenog Vilija Ernangomeza (4.500.000 dolara), koji je promašio svih šest šuteva iz igre, takođe ni nekadašnjeg drugog pika na NBA draftu Džabarija Parkera, koji je na debiju igrao 14 minuta i postigao četiri poena.

Barsa se držala dok je u ritmu bio Nikolas Laprovitola, argentinski starosedelac je 18 od ukupno 27 poena ubacio u prvom poluvremenu, ali je Real u trećoj četvrtini zategao odbrambene šrafove i počeo da gradi nedostižnu razliku. Za razliku od velikog rivala, šampion Evrolige u predstojeću sezonu ulazi sa istim trenerom i skoro nepromenjenim sastavom, obogaćenim igračem koji se nipošto ne može smatrati novajlijom među „blankosima“.

Fakundo Kampaco u dušu poznaje većinu saigrača i sistem igre koji se nije mnogo promenio kada je Pabla Lasa zamenio njegov dugogodišnji asistent Ćus Mateo. Argentinski as je u trećoj deonici postogao deset od svojih 17 poena u ovom meču (šut iz igre 8/12), podelio pet asistencija i ukrao tri lopte. Najefikasniji „kralj“ bio je Džanan Musa sa 24 poena, Edi Tavares je zaključao Ernangomeza i usput ostvario dabl-dabl od 13 poena i 11 skokova, uz četiri blokade i takođe tri „krađe“. Dvocifren je bio i Gabrijel Dek sa 14 poena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)