PAO NA MIŠIĆE LESORA: "Morali smo da pobedimo da ne bismo proveli osam sati u dvorani"

V. P.

13. 10. 2023. u 10:48

SAMO jedna pobeda domaćina u prve četiri utakmice 2. kola Evrolige. Panatinaikos je odbranio svoj teren od Bajerna (78:71) za prvenac novog trenera Ergina Atamana u elitnom takmičenju, Real je lako savladao Efes u duelu na Bosforu velikih rivala proteklih godina (103:80), dok se Baskonija kockala u Berlinu protiv Albe, ali je na kraju upisala prvi trijumf (91:86).

ПАО НА МИШИЋЕ ЛЕСОРА: Морали смо да победимо да не бисмо провели осам сати у дворани

Foto: Evroliga

Atinska „OAKA“ nije bila ni blizu ispunjena kao na premijeri sa Olimpijakosom, na tribinama je bilo nešto više od 8.000 navijača, koji su ipak imali značajnog udela u početnom koraku na putu povratka šestostrukog šampiona na stare staze slave. Najveći doprinos pobedi Panatinaikosa dao je doskorašnji centar Partizana Matijas Lesor, francuski centar skoro da nije izlazio iz igre i meč je završio sa 16 poena (šut 7/10), šest skokova i po dve asistencije i ukradene lopte. Sličnu minutažu imao je i američki bek Džerijan Grant (14 poena), samo nešto manju dojučerašnji bek Crvene zvezde Luka Vildoza. U odsustvu Kostasa Slukasa, Argentinac je proveo na terenu skoro 30 minuta i ostvario učinak od osam poena (3/4 za dva, 0/5 za tri), pet asistencija, četiri skoka, ali uz čak četiri izgubljene lopte.

- Imali smo 14 izgubljenih lopti i 12 asistencija, što govori da nismo igrali baš dobru košarku - iskren je Ataman, koji je demantovao priče o šestosatnom treningu posle poraza od Olimpijakosa. - Imali smo uobičajen trening od sat i po, posle toga dužu video analizu utakmice sa Olimpijakosom i pripremu za meč sa Marusijem. Molim sve na društvenim mrežama da objavljuju istinu. Ovo je nova ekipa, potrebno je da provodimo više vremena zajedno kako bismo se bolje upoznali.

Na tu temu našalio se i Lesor posle trijumfa nad Bavarcima.

- Bilo je važno da pobedimo jer nismo želeli da provedemo osam sati u dvorani. Šalu na stranu, važna pobeda za nas jer je ovo potpuno nova ekipa.

Bajern je u prvom kolu savladao Virtus u Bolonji, ali nije uspeo da veže dva trijumfa na gostovanjima. Jedini napadački raspoložen igrač bio je italijanski bek Leandro Bolmaro sa 19 poena, Devin Buker je ubacio 11, Ajzak Bonga deset, dok je i dalje van ekipe rekonvalescent Vladimir Lučić.

MARINKOVIĆ SOLIDAN

BASKONIJA je imala 16 poena prednosti protiv Albe, ali je bila na samo plus tri kada je 11 sekundi pre kraja bek domaćina Met Tomas nerezonski šutnuo dvojku. Najefikasniji u španskom timu bio je nekadašnji bek Partizana Kodi Miler-Mekintajer sa 17 poena, devet je postigao naš reprezentativac Vanja Marinković.

U ekipi Albe najbolji je bio Tim Šnajder sa 17, Johanes Timan je ubacio 13, po 12 Gabrijele Proćida i Mateo Spanjolo.

Meč karijere u Evroligi odigrao je krilni centar Reala Geršon Jabusele, francuski reprezentativac postigao je 22 poena (3/4 za dva, 3/3 za tri), uz osam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte za indeks 39! Fakundo Kampaco je imao dabl-dabl utakmicu sa 15 poena i deset asistencija, Fabijen Kozer ubacio je 18, Mario Hezonja 14.

- Radili smo sjajan posao u pronalaženju pravog igrača u akcijama, Kampaco nam mnogo olakšava igru svojim neverovatnim poenterskim i plejmejkerskim veštinama. Fantastičan je lider - pohvalio je Jabusele argentinskog asa, koji je letos vratio među „kraljeve“.

Stvari neće biti lake za Efes ni ove sezone, prve dve utakmice izgubio je ukupnom razlikom od 40 poena. Odbrana je ispod svake kritike, u ovom meču napadački su se izdvojili Darijus Tompson sa 20 poena i Rodrig Bobua sa 19. Najplaćeniji igrač u evropskoj košarci Šejn Larkin završio je meč sa svega pet poena, nedopustivo malo za njegovu platu od 4.000.000 evra, Vil Klajburn kao druga zvezda tima postigao je četiri, uz šut iz igre 1/8.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!