VELIKA GUŽVA U ISTANBULU: Pokoškali se igrači Fenerbahčea i Panatinaikosa zbog pozicije na terenu

Novosti online

18. 10. 2023. u 16:30

OČEKIVALA se velika gužva u Istanbulu, ali najpre u aspektu neizvesnosti duela Fenerbahčea i Panatinaikosa u 3. kolu Evrolige. Nismo je dobili jer je turski tim slavio praktično bez otpora (83:69), ali jesmo gužvu na terenu po završetku meča u „Ulker areni“.

ВЕЛИКА ГУЖВА У ИСТАНБУЛУ: Покошкали се играчи Фенербахчеа и Панатинаикоса због позиције на терену

Foto: Evroliga

Igrači atinskog kluba okupili su se na sredini terena za protokolarni timski pozdrav, tačno tamo gde se nalazi grb Fenera i gde se uobičajeno pozdravljaju košarkaši domaće ekipe. To je najviše zasmetalo Skotiju Vilbekinu, koji je prvi reagovao i time povukao za sobom i saigrače. Zavarničilo je na centru arene, došlo je do gurkanja, ali gužva nije prerasla u ozbiljniji incident.

- Skupili su se na sredini terena, baš na grbu našeg tima. Nisam verovao šta vidim. Uvek kažem i verujem da naš tim treba da bude na sredini. Radimo to posle svakog meča, mi moramo da budemo na centru i da se uhvatimo za ruke, oni mogu to da urade na bilo kom drugom delu terena - rekao je Vilbekin.

Kostasa Slukasa tek čeka „topli zec“ pred navijačima Olimpijakosa, a već je zaratio sa fanovima još jednog svog bivšeg kluba. Nekadašnji plejmejker Fenerbahčea, sa kojim je 2017. osvojio Evroligu, dobacio je nešto pristalicama turskog kluba dok je napuštao teren, koji su reagovali salvama zvižduka.

Tokom utakmice bilo je mnogo manje uzbuđenja, domaćin je prvu četvrtinu dobio sa 27:9, na kraju treće vodio sa 22 poena razlike. Najefikasniji u timu Fenera bio je Jorgos Papajanis, koji se našao na meti kritika rukovodstva Panatinaikosa kada je letos odbio ponudu za produžetak ugovora i odlučio da se preseli u Istanbul. Postigao je 15 poena, jedan manje ubacio je Džonatan Motli, po 12 su upisali Nik Kalates i srpski reprezentativac Marko Gudurić, inače MVP meča u kojem je pogodio sve što što je šutnuo (2/2 za dva, 2/2 za tri, 2/2 sa linije slobodnih bacanja), uz pet asistencija i tri ukradene lopte.

Jedina konstanta u novom projektu Panatinaikosa je Matijas Lesor, francuski centar je ponovo bio najbolji sa 19 poena i četiri skoka, američki šuter Kajl Gaj zaustavio se na 13, dok je Luka Vildoza postigao deset uz ne baš dobre procente šuta.

VANjA NAJEFIKASNIJI

I DALjE bez kapitena Vladimira Lučića, u Vitoriji i bez Serža Ibake, Bajern je preokretom u poslednjoj četvrtini izvukao pobedu u meču sa Bakonijom (76:68).

Napokon je proradio Karsen Edvards, najefikasniji u pobedničkom timu sa 14 poena, ispratili su ga Silvan Fransisko sa 12 i Nils Gifaj sa 11. U ekipi iz Baskije na vrhu liste strelaca našao se srpski reprezentativac Vanja Marinković sa 13 poena, ali je pogodio samo tri trojke iz osam šuteva, po deset su ubacili Čima Moneke i Tadas Sedekerskis.

Posle trijumfa nad Crvenom zvezdom, Žalgiris je tri četvrtine odolevao aktuelnom šampionu na njegovom terenu, ali je Real u poslednjoj slomio tvrde zube litvanskog tima i na kraju ubedljivo slavio sa 93:79. Najviše poena postigao je Argentinac Gabrijel Dek (19), ali je najbolji na terenu bio njegov zemljak i dojučerašnji as crveno-belih Fakundo Kampaco. Bio je blizu dabl-dabl učinka sa 18 poena i devet asistencija, pod koševima je dominirao Francuz Vensan Poarje sa 18 poena i sedam skokova.

U ekipi Žalgirisa, kojoj je ovo prvi poraz u sezoni, najefikasniji je bio Rolands Šmits sa 12, po 11 su dodali Brejdi Menek i Naz Mitru Long, po deset Dovidas Gedraitis i Lukas Lekavičijus.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!