"NAVIJAČI, DOĐITE U VELIKOM BROJU!" U četvrtak meč Srbija - Ukrajina, a ulaz je besplatan

Novosti online

08. 11. 2023. u 22:22

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik izjavila je danas da utakmica protiv Ukrajine ima veliki značaj za njen tim i pozvala navijače da dođu u velikom broju na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2025. godine.

НАВИЈАЧИ, ДОЂИТЕ У ВЕЛИКОМ БРОЈУ! У четвртак меч Србија - Украјина, а улаз је бесплатан

FOTO: FIBA.Basketball

Srbija će u četvrtak od 18 sati u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica" uz besplatan ulaz za sve navijače dočekati Ukrajinu u meču prvog kola grupe G kvalifikacija za EP 2025. U drugom meču prvog kola grupe G sastaće se Portugalija i Severna Makedonija.

Srbija će tri dana kasnije gostovati Severnoj Makedoniji u Skoplju, dok će Ukrajina u Rigi dočekati Portugaliju.


"Veoma sam zadovoljna atmosferom i energijom u timu tokom ovog okupljanja. Pored standardne postave, ovoga puta su tu i mlađe devojke iz selekcije U20 koja je veoma talentovana. Radimo maksimalno fokusurano i sa željom da što bolje iskoristimo ovih nekoliko dana kako bismo se uigrale i što bolje odigrale utakmice koje su pred nama", izjavila je Krajišnik, prenosi zvanični sajt KSS.


Evropsko prvenstvo biće odigrano od 19. do 29. juna 2025. godine u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji.


"Prva na redu je utakmica protiv ekipe Ukrajine, koja je inače zemlja talentovanih košarkašica, naročito na centarskim pozicijama. Vole igru u tranziciji i važe za šutersku ekipu, što je jedna od njihovih snaga. Verujem da će doći veoma motivisane u Beograd i da ova utakmica koja otvara kvalifikacije za EP 2025 ima veliki značaj za obe ekipe. Zbog toga nastojimo da se što bolje pripremimo taktički i da nam fokus bude na visokom nivou tokom ovog kvalifikacionog prozora", dodala je srpska košarkašica.

Tina Krajišnik je pozvala navijače da podrže košarkašice Srbije.


"Posebno nam znači podrška publike koja je sve ove godine uz nas, tako da se iskreno nadam da će i ovoga puta odziv ljubitelja ženske košarke biti veliki i da ćemo imati dodatnu snagu sa tribina u 'Hali sportova Ranko Žeravica'", istakla je Tina Krajišnik.
Reprezentativka Srbije Ivon Anderson se nada velikoj podršci sa tribina.


"Očekujem da će utakmica protiv Ukrajine da bude teška i fizički naporna. Upoznate smo sa kvalitetima Aline Jagupove i znamo da one vole da igraju brzo, pa će to biti test za našu komunikaciju i snagu u odbrani. Mi takođe uvek želimo da igramo brzo, pa će ovo biti borba dva tima koji žele da nametnu svoju volju protivniku", zaključila je Anderson.
Plasman na Evrobasket 2025. obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Evropsko prvenstvo 2025. godine igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji. Plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.

Bonus video: DOČEK ZA PAMĆENjE - Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024