CRVENO-BELA "BOLNICA": Janis Sferopulos otkrio u kom stanju su povređeni košarkaši Zvezde

A. I.

20. 11. 2023. u 22:18

KOŠARKAŠI Crvene zvezde su u poslednjem duelu 8. kola ABA lige dočekali u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekali Mornar iz Bara. Rutinski je beogradski evroligaš savladao poslednjeplasirani tim prvenstva - rezultat je bio 95:75. Nakon meča trener domaćih Janis Sferopulos izneo je utiske.

ЦРВЕНО-БЕЛА БОЛНИЦА: Јанис Сферопулос открио у ком стању су повређени кошаркаши Звезде

FOTO: M. Vukadinović

Crvena zvezda pobedila je Mornar iz Bara i zauzela prvu poziciji na tabeli ABA lige.

Nakon meča Janis Sferopulos analizirao je meč na konferenciji za medije.

- Danas smo imali profesionalni posao. Želeli smo da pobedimo. Ali sa druge strane, želeli smo da damo šansu svim igračima da učestvuju u meču. Želeli smo da u ritam vratimo Marka Simonovića nakon bolesti. Uspeli smo u svim namerama. Počeli smo ozbiljno, tako i završili. Defanzivno smo bili fokusirani. Ima nekoliko stvari koje treba popraviti. zadovoljan sam kako su igrali igrači sa manjom minutažom, počeo je Sferopulos.

Uveren je trener crveno-belih da njegov klub može bolje.

- Znam da možemo da igramo bolje. Radimo na tome. Imamo neke momente kada odbrana nije kakva želimo da bude. Naš napad... videli ste da sjajno sarađuju igrači. Imamo dosta talenta. Imamo dosta asistencija, igramo kao tim u napadu. Važno je popraviti odbranu. Bolja je, ali može biti još bolja. Veoma je važno postizati koševe u završnici, ali i braniti koš. Moramo da učimo iz naših grešaka i da se poboljšavamo.

- Svaka utakmica je važna. Gde god da igramo želimo da se borimo za pobedu. Kako kaže slogan Evrolige "svaka utakmica je važna". Fokusirani smo na svaku narednu utakmicu. Pripremamo se od sutra za Armani.

Govorio je i o kadrovskoj situaciji, odnosno povredama Adama Hange, Branka Lazića i Šabaza Nejpira.

- Hanga je uz dozvolu kluba posetio specijalistu da dobije drugo mišljenje o stanju kolena. Želimo da izvučemo najbolje iz svega. Doktori kluba su sa njim, ima i ličnog doktora. Oseća bol, a Lazić... On je krenuo da trenira bez kontakta, još je rano da kažemo kada će se vratiti. Idemo dan po dan. Ako sve bude dobro, verujem da će se vratiti u kratkom roku. Šabaz je dobio masku za lice. Još mu je otečen nos. Kada otok spadne igraće sa maskom, a kada će se vratiti ne znamo. I sa njim idemo dan po dan. Ne trenira sa timom trenutno.

Zadovoljan je Grk što je imao priliku da igra u dvorani Aleksandar Nikolić.

- Srećan sam što smo igrali u Pioniru. Prvi put sam tu kao trener Crvene zvezde. Bio sam sa druge strane, sada je lepo biti sa ove strane, poručio je Sferopulos.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)