UŽAS NA PIRINEJIMA: Bivši selektor reprezentacije Španije seksualno zlostavljao 13-godišnjakinju

Novosti online

18. 12. 2023. u 11:07

ŠPANSKU košarku potresa veliki skandal pošto je bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije Mario Lopez optužen za seksualno uznemiravanje maloletne devojčice.

УЖАС НА ПИРИНЕЈИМА: Бивши селектор репрезентације Шпаније сексуално злостављао 13-годишњакињу

Foto: Profimedia

Zlostavljanje je trajalo tri godine, od 1998. do 2001. godine, sa više slučajeva seksualnog uznemiravanja.

Lopez je i dalje u košarci i radi kao generalni direktor Lointek Gernike, kluba koji se takmiči u najjačem rangu španske košarke.

U trenutku zlostavljanja devojčica je imala 13 godina, a Lopez 31 godinu.

Sve je počelo jula 1998. godine kada ju je pozvao da zajedno gledaju košarkašku utakmicu u njegovom domu. To nije bila neuobičajena praksa za njega jer je to često radio, a nakon nekog vremena je „počeo neprimereno da je dodiruje“.

Od tog momenta joj je od života napravio pakao jer ju je potpuno kontrolisao i stalno zastrašivao. Roditelji su imali problema sa alkoholom i ni u jednom trenutku nisu bili pažljivo uključeni u aktivnosti ćerke. Nisu dolazili na roditeljske sastanke, nisu išli na utakmice i to je Lopezu bilo i te kako dobro poznato, pa je to iskoristio.

Detaljno su opisane neke situacije kada joj je zabranio da nosi donji veš ispod odeće, kada je sedeo pored nje u autobusu i počeo da je dodiruje dok je ekipa išla na turnir. Lopez je bio poznat po strogim i agresivnim metodama, koje su ostajale neprijavljene jer je bio poznati trener za razvoj mladih igrača. Osvojio je pet evropskih zlata i dva svetska srebra.

Žrtva je 2003. godine napustila klub i otišla na fakultet, a odlaskom odatle je i zauvek ostavila košarku. Do prošle godine je Lopez bio trener Gernike, a onda je postao generalni direktor.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu