SFEROPULOS O NOVOM POJAČANJU: Gilespi će nam doneti čvrstinu, energiju i dobru odbranu

Novosti online

18. 12. 2023. u 19:48

KOŠARKAŠI Crvene zvezde nalaze se pred velikim izazovom u Evroligi. Crveno-bele u utorak očekuje duel sa liderom na tabeli, ekipom Real Madrida.

СФЕРОПУЛОС О НОВОМ ПОЈАЧАЊУ: Гилеспи ће нам донети чврстину, енергију и добру одбрану

FOTO: M. Vukadinović

Svestan je i Janis Sferopulos da njegov tim čeka težak posao, ali ističe da igrači moraju da se bore za svaki posed.

- Igramo protiv šampiona Evrolige, koji je ove sezone već dokazao da je prvi favorit da se plasira na Fajnal for. Moramo da budemo spremno da se borimo za svaki posed. To je najvažnije - rekao je Sferopulos.

Zvezda je dan pred meč sa "kraljevićima" angažovala Fredija Gilespija. Grčki stručnjak je govorio o novom pojačanju.

- Tražili smo opcije na tržištu, neki igrači nisu hteli da dođu, neki su hteli i jedan od najboljih koji su imali tu želju je bio Fredi, pa smo ga zato i potpisali. Od njega očekujemo da nam donese čvrstinu, energiju i dobru odbranu. Naravno, to je igrač koji dobro poznaje Evroligu. Ne verujem da će njegov dolazak uticati na igrače koji su tu, jer svako ima svoju ulogu, a on je dodatak i neko ko će nam pomoći.

Potom je otkrio i kad bi navijači mogli da ga vide na terenu.

- U Evroligi će moći da pomogne u drugom delu sezone, a što se tiče ABA lige, tu je, tako da bi u zavnosnosti od treninga trebalo da bude spreman za sledeću utakmicu.

Pojavile su se glasine da bi crveno-bele mogao da napusti Majk Tobi koji ne igra u Evroligi onako kako se očekivalo. Ipak, Sferopulos uverava da je slovenački reprezentativac važan za tim.

- Majk je važan igrač za nas i veliki deo naše igre u napadu i odbrani i potrebno nam je da ima dobar dan, kako bi pomogao timu u ostvarivanju ciljeva na predstojećoj utakmici. Kako u napadu, tako i u odbrani.

Grk je dobio pitanje da li Zvezda planira da dovede još nekog igrača.

- Otvoreni da proverimo da li postoji mogućnost da angažujemo igrača koji može da napravi razliku. Reći ću ponovo, ne želim da dovodim igrača samo da bih ga dovodio. Gužva je na tržištu, svi traže igrače, a dobri su uglavnom pod ugovorima, tako da nije jednostavno dovesti pojačanje. Uradićemo najbolje što možemo, uz pomoć menadžmenta i predsednika da dovedemo one koji mogu da pomognu timu. Ako ga nađemo, postoji mogućnost da ga angažujemo.

Trenera crveno-belih može da raduje to što konačno ima sve igrače na okupu, pošto se protiv Studentskog centra u tim vratio Adam Hanga koji će sutra igrati protiv bivšeg kluba.

- Lepo je imati kompletan tim. To nam je nedostajlo. Falili su nam važni igrači u timu koji je letos napravljen. Lazić je sada sjajno posle odsustva i u dobroj je formi. Očekujem mnogo od njega. Isto je sa Hangom. Odigrao je tek prvu utakmicu, biće mu potrebno vremena da pronađe ritam, ali sada, sa čitavim timom na okupu, možemo da budemo fleksibilniji, da koristimo različite postave i dajemo igračima više opcija kako bi izvukli maksimum od njih.

Za kraj se dotakao i publike za koju veruje da će pomoći i protiv Reala.

- Želimo navijače, oni su veliki deo naše igre i to uvek pričam. Tu smo zajedno, potrebna nam je njihova podrška. Radimo naporno da popravimo učinak u Evroligi, da budemo prvi u ABA ligi i želimo da budemo najbolji što je moguće i igrmao najbolje moguće, uz njihovu podršku. Da budu naš šesti igrač na terenu - zaključio je Sferopulos.

Podsetimo, utakmica Crvena zvezda - Real Madrid na programu je u utorak od 19 sati u "Areni".

BONUS VIDEO: NAVIJAČI ZVEZDE PODIGLI ŠALOVE: Još jedna koreografija na "Marakani"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi