ZVEZDA BROJI RANJENIKE: Teo i Mitrović trenirali pred Asvel, ali...

V. P.

08. 01. 2024. u 22:23

SLAVLjE u derbiju kojim je Crvena zvezda prvi put ove sezone u Evroligi vezala dve pobede, uzelo je danak u povredama. Pred drugu uzastopnu nedelju sa duplim kolom, glavno pitanje je u kom sastavu će izaći na teren nove dvorane u Lionu na gostovanju Asvelu u 20. kolu (20.30).

ЗВЕЗДА БРОЈИ РАЊЕНИКЕ: Тео и Митровић тренирали пред Асвел, али...

FOTO: M. Vukadinović

Zna se samo da trener Janis Sferopulos duže neće moći da računa na NBA potencijal Nikole Topića zbog povrede kolena u meču sa Partizanom. Na listi upitnih su Miloš Teodosić, koji je doživeo lakšu distorziju zgloba protiv Cedevita Olimpije. Džoel Bolomboj je u Ljubljani prinudno igrao sa imobilisanim prstima, Luka Mitrović propustio tri utakmice zbog povrede kolena protiv Panatinaikosa. Iz Slovenije je manji problem doneo i Jago dos Santos.

- Imamo dvojicu-trojicu koji vuku male probleme. Videćemo posle treninga kakva je situacija, još ne znamo - rekao je Sferopulos novinarima pred početak treninga. - Mislim da će svi putovati, pošto posle meča u Lionu direktno idemo u Milano. Fizioterapeuti su sa nama, da pokušamo da spremimo igrače. Ako ne za meč sa Asvelom, onda za drugi u četvrtak.

HANGA DUBLIRA TOPIĆA

ZVEZDINOM veteranu Adamu Hangi nije strana uloga kreatora.

- Zbog povrede Topića igraću malo više kao plejmejker, moram da nađem ritam da pomognem ekipi. Topić nam je doneo svežinu, energiju, to je momak koji voli da se takmiči. Prilagođavali smo se novom treneru, sve mora postepeno da ide. Nadamo se da možemo da ostanemo na ovom nivou. Svi očekuju da pobedimo Asvel, ali rekao bih da je pred nama jedna od najtežih utakmica od početka sezone. Potrebna nam je pobeda da zadržimo momentum.

Trijumfi nad Fenerom i Partizanom podgrejali su nadu da crveno-beli mogu da se uključe u plej-of trku. Da ne izgube korak potrebne su im pobede nad protivnicima kakav je Asvel, pretposlednji na tabeli sa učinkom 3-16. Gazda kluba Toni Parker smenio je trenera Đanmarka Poceka i kao privremeno rešenje postavio Pjera Pupea, koji je ranije asistirao Ti-Džej Parkeru.

- Igramo protiv ekipe koja je promenila trenera, nije igrala u domaćem prvenstvu pa je imala više vremena za pripremu. Očekujem da vidimo neke nove stvari od njih i u napadu i odbrani. Moramo da ih pročitamo i reagujemo na te novitete u igri tokom meča. Nisu imali previše vremena za promene, znamo kako igraju, od koga preti opasnost i biće važno ispravno reagovati i u odbrani i u napadu - konstatuje Sferopulos.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)