ZVEZDA IZGUBILA OD NAJGOREG TIMA EVROLIGE! Kakvo iznenađenje posle pobeda nad Fenerbahčeom i Partizanom

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

09. 01. 2024. u 22:29

KOŠARKAŠI Crvene zvezde nakon dve vezane pobede doživeli su poraz od najlošijeg tima Evrolige, ekipe Asvela sa 100:91 (25:25, 23:20, 22:22, 30:24) u 20. kolu Evrolige.

ЗВЕЗДА ИЗГУБИЛА ОД НАЈГОРЕГ ТИМА ЕВРОЛИГЕ! Какво изненађење после победа над Фенербахчеом и Партизаном

M. Vukadinović

Nadali su se navijači crveno-belih da će izabranici Janisa Sferopulosa nastaviti sa pobedama, ali odbrana je bila veoma loša, što pokazuje i broj od 100 primljenih poena.

Bila je ovo prava jurnjava na terenu. Napadi su bili dobri i u takvoj situaciji se bolje snašao Asvel i zasluženo je došao do trijumfa. Na neke dobre momente u igri gostiju tim Pjerika Pupea je imao spreman odgovor.

Zvezda je bolje otvorila susret, došla je do +9 - 16:25. Ipak, domaćin je napravio seriju 9:0 i sa nerešenim rezultatom je okončana prva četvrtina.

Od tada su se ekipe često smenjivale u vođstvu, no crveno-beli nikako nisu uspevali da naprave osetniju razliku. U četvrtoj četvrtini domaćin je igrao sjajno, posebno se istakao Pariz Li koji je pogađao trojke, slobodna bacanja, ali i razigravao saigrače.

Ovaj meč bio je idealna prilika da vicešampion ABA lige nastavi sa pobedama u Evroligi. To se nije desilo, pa su Beograđani ostali na osam trijumfa.

Vredi istaći da je tim iz Velbrana do sada pored Zvezde pobedio još samo Albu i dva puta Žalgiris.

Najefikasniji kod pobednika bio je pomenuti Pariz Li sa 23 poena, dok je Žofri Lovernj dodao 17. Kod Zvezde najviše se istakao Nemanja Nedović sa 26, pratio ga je Jago dos Santos sa 16.

Crveno-beli imaju učinak 8-12, a u četvrtak gostuju Armaniju (20.30). Asvel je na 4-16 i u petak dočekuje Albu.

Asvel - Crvena zvezda 100:91 (25:25, 23:20, 22:22, 30:24)

Dvroana: "Astrobal". Gledalaca: oko 6.000. Sudije: Damir Javor, Karmelo Paterniko, Saulijus Racis.

Asvel: Skot 10, Li 23, Kaudi 12, Lovrenj 17, Luvavu-Kabaro 7, Dalo, Džekson 9, Egbunu, Fal 8, Lajti 3, Endijaj 6, Jakov 5.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 6, Hanga 9, Davidovac 3, Lazić 5, Tobi 5, Bolomboj 9, Ilić, Nedović 26, Gedraitis 12, Gilespi, Jago 16.

 

Četvrta četvrtina: Asvel - Crvena zvezda 100:91

40' - Bolomboj je poentirao iz kontre. Gedraitis je trojkom stavio tačku na meč.

39' - Li je pogodio još jednu trojku, vratio je Gedraitis ali čini se kasno. Primila je Zvezda 100 poena.

38' - Zvezda ne može ništa da odbrani u ovim trenucima. Lovernj dolazi do lakih poena i to pod faulom Nedovića.

37' - Trojka Lija, pa trojka Nedovića. Zvezda nije u dobroj poziciji, ali se ne predaje. Opet Li i opet Nedović koji je opet poentirao uz faul. Pogodio je i bacanje.

36' - Sam je ostao Kaudi u levom uglu i pogodio je trojku. Prvi put dvocifrena prednost jednog tima i to nakon pena Džeksona. Ipak, Nedović je spustio razliku nakon poena pod faulom.

35' - Dobra akcija Zvezde iz auta, ali Gedraitis nije uspeo da pogodi zicer. Li je sada u ritmu i pogodio je flouter. Sferopulos je zatražio tajm-aut nakon najveće prednosti domaćeg tima. Vratio se Nedović u igru i odmah poentirao posle prodora.

34' - Dobro je Hanga probio Endijajea i uspeo je da dođe do novog poena. Li je dobio faul, ali sudija Saulijus Racis je dosudio i tehničku Sferopulosu. Plejmejker francuskog tima je pogodio sva tri penala.

33' - Gosti prmašuju, domaćin kažnjava. Li je promašio trojku, ali je sve dobro pratio Endijaje i zakucao je.

32' - Promašili su crveno-beli dve otvorene trojke. Stigla je kazna na drugoj strani. Kaudi je probio i poentirao pod faulom Tobija.

31' - Zvezda nije realizovala prvi napad. Tobi nije poentirao iz dobre pozicije. Hanga je potom pogodio jako bitnu trojku za goste.

Treća četvrtina: Asvel - Crvena zvezda 70:67

30' - Lepo se pod košem Zvezde snašao Lovernj i poentirao je pored Tobija. To je ujedno bio poslednji koš u trećem kvartalu.

29' - Iskupio se Nedović koji je sjajno probio i položio. Ipak na drugoj strani Kaudi pogađa trojku. Nedović je sada bio polovičan sa linije penala.

28' - Ispala je odbrana Zvezde što je kaznio Lovernj i snažno zakucao. Jago i Nedović su promašili iz izglednih poziciji i propustili priliku da vrate vođstvo.

27' - Jago je precizan van linije 6,75. Fal zadaje dosta problema u skoku Zvezdi. Promašio je trojku Luvavu, ali je 221 centimetar visoki igrač Asvela došao do lopte i izudio faul Bolomboja. On je bio polovičan sa crte. Iako domaćin nije u bonusu Gedraitis je uspeo da natera Lovernja da ga faulira pri šutu. Litvanac je oba puta bio siguran sa linije penala.

M. Vukadinović

26' - Nikako Zvezda da veže dobre odbrane i napad. Sada je Li bio precizan sa crte. Uspeo je Gedraitis da isčačka loptu Falu, potom uposlio Bolomboja za lako zakucavanje.

25' - Gedraitis je pogodio flouter i došao do četvrtog poena. Nije obećavao napad domaćeg tima, ali lopta je nekako došla do Skota koji je uspeo da poentira.

24' - Još jedan pogodak domaćih van linije 6,75. Sada je precizan bio Lajti. Asvel je brzo vratio pet poena prednosti. Dobar napad gostiju i zakucavanje Bolomboja. Lajti nije uspeo da pogodi, ipak Fal je pokupio promašaj i uspeo da iznudi faul Davidovca za dva slobodna bacanja. Sada je oba promašio.

23' - Li je pogodio trojku nakon što se Fal izborio za loptu. Nedović nije uspeo da realizuje šut sa poludistance.

22' - Nakon dobre odbrane Zvezda je krenula u kontru koju je poenima pod faulom završio Davidocac. Reprezentativac Srbije je pogodio i dodatno bacanje. Težak šut je uzeo i pogodio Skot. Na drugoj strani Nedović je pogodio trojku.

21' - Dobar napad je odigrao Asvel. Fal je ostao pod košem protiv Gedraitisa koji ga je faulirao. Centar domaćeg tima je oba puta bio precizan sa linije penala. Gedraitis je ukrao loptu i zakucao u kontri.

Druga četvrtina: Asvel - Crvena zvezda 48:45

20' - Imala je Zvezda dve prilike da sa nerešenim ishodom ode na pauzu, ipak trojke su promašili Teodosić i Lazić, pa je domaćin sa plus tri okončao prvo poluvreme - 48:45.

20' - Sjajan napad domaćeg tima koji je zakucavanjem završio Endijaj. Tajm-aut je zatražio Janis Sferopulos kako bi nacrtao poslednji napad u prvom poluvremenu.

19' - Fal je realizovao jednu bacanje, ali je Bolomboj izbacio loptu u aut. Ipak, nije Asvel profitirao iz toga pošto je Luvavu promašio trojku.

18' - Skot je vezao četiri poena. I dalje Zvezda ne može da pronađe igru u odbrani. Jago je potom pogodio šut van linije 6,75 i došao je do 13 poena.

17' - Uspeo je nekako Jago da spreči Kaudija da poentira, pa će iskusni košarkaš domaćeg tima sa linije penala morati da zaradi poene. Polovičian je bio sa crte. Sjajno je probio Jago i pogodio flouter.

16' - Edvin Džekson je uspeo da dođe do poena i sve to uz faul Teodosića. Pogodio je i bacanje bivši igrač Budućnosti.

15' - Serija poena na obe strane. Sjajna akcija Asvela. Li je sa centra bacio pas, a Endijaje je zakucao. Na drugoj strani drugu trojku je postigao Teodosić.

13' - Hanga se zaleteo na prodor i uspeo je da poentira pored Lovernja. Potom je Mađar bacio pas u aut.

12' - Seriju domaćina prekinuo je Teodosić pogotkom van linije 6,75. Muče se crveno-beli u ovim trenucima u odbrani, ali bar napad funkcioniše pošto je Tobi vezao pet poena.

11' - Nastavlja se serija Asvela posle poena Džeksona. Zvezda svoj prvi napad u drugom kvartalu nije realizovala, pošto je dosuđen faul u napadu Tobiju.

Prva četvrtina: Asvel - Crvena zvezda 25:25

10' - Lovernj je snažno zakucao. Nakon toga je i Jakov probio Gilespija i poentirao pod faulom. On je pogodio i bacanje i za seriju domaćeg tima 9:0.

9' - Noam Jakov se prošetao do koša. Potom je i Kaudi poentirao iz kontre. Nedović je dao koš, ali je sudija Damir Javor signalizirao faul u napadu, iako je bek gostiju izbacio lopte pre kontakta.

8' - Fantastičan potez Jaga. Probio je rivala, a potom poentirao pod faulom. Realizovao je i dodatni penal.

7' - Upisao se u strelce i Lovernj. Ušao je sa klupe i odmah došao do poena. Posle dvojke i trojku je pogodio Lazić. Sjajno igraju gosti od početka meča.

6' - Omaleni Brazilac poentira pod faulom. Potom je realizovao dodatno bacanje. Nedović je već došao do devet poena, a onda i Lazić iz kontranapada polaže. Odmah je tajm-aut pozvao Pjerik Pupe.

5' - Nastavlja Nedović da muči rivala, no odgovor ima Luvavu za drugu vezanu trojku domaćeg tima.

3' - Jago je poentirao sa poludistance. Prvu trojku na meču postigao je Nedović, ali je istom merom uzvratio Li.

2' - Fal je uspeo da postigne prvi koš za Asvel. Na drugoj strani Nedović je realizovao oba slobodna bacanja posle faula Lajtija.

1' - Prve poene na utakmici postigao je Bolomboj. Ostao je sa nižim igračem ispod koša i tu prednost je iskoristio da poentira.

Asvel će meč početi u sastavu: Paris Li, Timoti Luvavu-Kabaro, Majk Skot, Dejvid Lajti i Jusufa Fal. Zvezda kreće u petorci: Jago dos Santos, Nemanja Nedović, Branko Lazić, Dejan Davodivac i Džoel Bolomboj.

Uoči meča:

Izabranici Janisa Sferopulosa igraju protiv ekipe koju su savladali u poslednja tri međusobna okršaja i to je nešto što im uliva poverenje pred ovaj meč.

U francuskoj ekipi desile su se promene. Đanmarka Poceka na mestu šefa stručnog štaba zamenio je Pjerik Pupe, dok je klub angažovao iskusno krilo Dešona Tomasa.

Zvezda će biti oslabljena ne igranjem Nikole Topića, dok ostaje da se vidi da li će u timu biti Miloš Teodosić i Luka Mitrović koji su doputovali u Lion.

Ovaj duel je veoma važan za Beograđane. U slučaju pobede bi uhvatili priključak sa timovima koji se nalazi u poziciji koja vodi u plej-in.

Asvel je u prošlom kolu prekinuo seriju od 10 poraza u Evroligi, trijumfovali su protiv Žalgirisa (93:79). Crveno-beli su poraženi u ABA ligi od Cedevita Olimpije (96:86).

Beograđani trenutno imaju učinak 8-11, a Asvel 3-16.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)