LASO: ''Panter nije trebao da uradi ono prošle godine, Obradović je za mene majstor''

Filip Milošević

08. 02. 2024. u 12:45

Košarkaši Partizana dočekuju od 20 časova i 30 minuta ekipu Bajerna koju sa klupe predvodi španski stručnjak Pablo Laso. On je pre Bajerna 11 godina vodio Real Madrid, pa je tako prokomentarisao prošlogodišnju osminu-finala Evrolige koju su crno-beli upravo izgubili od madriđana sa 3:2 u seriji.

ЛАСО: Пантер није требао да уради оно прошле године, Обрадовић је за мене мајстор

FOTO: M. Vukadinović

- Pa, za mene to nije bila najbolja serija. Ne. Video sam neverovatne. Sećam se Olimpijakos – Efes, sećam se Real – Olimpijakos neverovatno. Sjajna serija ali ne najbolja. Čudna serija. Prvi put da tim izgubi oba meča kod kuće i onda dobije tri uzastopne utakmice. To govori o Madridu i kako se vraća. Govori i o Partizanu da dobije dve utakmice u Madridu. Ok, šta se desilo na kraju druge utakmice to je tužno za košarku. Nekako je to promenilo plej of. Tako ja to vidim. Serhio je napraivo jak faul. Loš, ali jak faul. Panter je reagovao na način na koji nije trebalo. Trebalo je da samo ode na slobodna bacanja i da završi to. Međutim ono što je sledilo je bilo užasno. Sve je počelo od dva velika igrača. Kevina i Serhija. Ono što je sledilo niko nije mogao da kontroliše - rekao je Laso za "Sport klub".

Istakao je da je sezona prilično naporna, jer se igrači privikavaju na novog trenera, ali i da je došlo nekoliko novih igrača, četvorica su bila na Svetskom prvenstvu, a takođe je ekipi nedostajao i kapiten Vladimir Lučić, koji je od nedavno ponovo na terenu. 

- Pričao sam sa ljudima o tome šta znači za klub. I on je takođe naš vođa. Kapiten, tu je godinama. Ali ono što me je impresioniralo je koliko zna košarku. On zna košarku. U tim vremenima, znati košarku je možda važnije nego biti atleta, biti agresivan, biti sjajan šuter, defanzivac. On zna košarku. Na video sastancima on mene pita „Šta ćemo da radimo povodom ovoga?“, on ne pita glupa pitanja. To je nešto što ceniš kod momka koji je veteran, ima iskustvo i on će nam dati mnogo bez obzira na to što je bila šteta što ga nismo imali skoro do decembra“.

Neizbežna tema je naravno bio Željko Obradović. 

- Pre svega videće me sutra i reći će mi '¿Pablito, cómo estás?'. Željko je za mene majstor i on je majstor na svakom treningu. Bilo je smešno ali i teško za mene jer je mnogo puta on mene gurao da radim stvari koje su mi bile teške. Na primer, možda nisam nešto shvatao. On bi rekao 'Pablito, molim te, možeš li ovo da uradiš'. Ja sam rekao 'Da ali ne znam da li ću…'. 'Možeš to da uradiš! Uradi! Ne zaje*avaj me!' Za mene je to bio odnos gde je znao ono šta ja znam. Za mene u redu. Ali znao je šta svi igrači znaju. To je mnogo. To dovoljno govori o njemu. On ne samo što zna šta će Pablo Laso uraditi, on je znao šta će svi ostali uraditi - rekao je španski trener.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024