"KAO DA SU ME UBOLI NOŽEM": Boriša Simanić o drami kroz koju je prošao

Novosti online

13. 02. 2024. u 14:05

BORIŠA Simanić se setio najtežeg momenta u karijeri, kada je u Manili na Svetskom prvenstvu zbog jednog udarca tokom utakmice sa Južnim Sudanom ostao bez bubrega i bio životno ugrožen.

КАО ДА СУ МЕ УБОЛИ НОЖЕМ: Бориша Симанић о драми кроз коју је прошао

FOTO: FIBA.Basketball

Simanić je vratio film na nesrećna dešavanja na Mundobasketu i meč sa Južnim Sudanom. Momku iz Bratunca je u jednom momentu život visio o koncu, iako je u prvi mah sve izgledalo potpuno bezazleno. Na sreću, doktor Dragan Radovanović i filipinski lekari uspeli su da ga spasu. Prisetio se šta je osetio kada je dobio udarac.

- Neverovatan bol, kao da su me nožem uboli. Od tog momenta sam postao veoma zabrinut. Posle pet minuta sam otišao u kupatilo i video da krvarim. Tada sam shvatio koliko je sve ozbiljno. Odatle sam otišao direktno u bolnicu, gde su uradili testove i videli da moraju hitno da me operišu - kazao je Borisa Simanić.

Nije znao da je ostao bez bubrega kada se probudio posle operacije. 

- Probudio sam se iz anestezije bez saznanja da sam ostao bez bubrega. Prvo sam izgubio 2,5 litre krvi. Videli su da moraju da me operišu. Prvo nisu razmatrali vađenje bubrega, samo su ga zašili. Ali tečnost je nastavila da curi i morali su ponovo da me operišu, ovoga puta da ga potpuno izvade.

Naš košarkaš čeka zeleno svetlo lekara, kako bi mogao da krene sa treninzima.

 - Sjajno se osećam! Prošlo je pet meseci od povrede. Nadam se da ću uskoro početi da treniram, čim mi doktori daju zeleno svetlo. Bez obzira na to što se možda neću vratiti na teren do sledeće sezone. 

Foto: Printskrin

 

Vratiće se u Srbiju na poslednje preglede i kada mu daju zeleno svetlo, krenuće da trenira.

- Nadam se da ću moći da zaigram do kraja sezone. Verujem da ću se vratiti mnogo bolji, jer je ovo učinilo da sazrim, da ojačam psihički. Sada mi nisu važne neke situacije na koje sam ranije obraćao pažnju, cenim male, svakodnevne stvari. Zdravlje cenim više od svega. Jednostavno, sada mogu da pružim najbolje.

Nije ni razmišljao o tome da se neće vratiti na parket.

- Nikada nisam ni posumnjao, jer čim su me operisali, pitao sam doktora koliko ću odsustvovati. Rekao mi je da ću tri meseca morati dobro da zalečim ranu. Sve je to produženo jer je krvna slika morala da se vrati u normalu. 

Nuni Omot je povredio Simanića. Španskog novinara zanimalo je da li se igrač Južnog Sudana izvinio.

- Tada se izvinio i postavio je poruku na društvenim mrežama. Ali od tada nismo bili u kontaktu.

Foto: KK Crvena zvezda

 

Boriša je odmah posle operacije poslao poruku saigračima koji su bili zabrinuti za njegovo zdravlje, a oni su za njega osvojili medalju.

- Bio sam mnogo srećan. Kada sam se povredio, moji saigrači nisu mogli da spavaju dve noći koliko su bili zabrinuti i tužni. Čim sam se probudio, poslao sam im poruku da bih im rekao da je sve u redu. Tada su mogli da se opuste, da se smire i tako uđu u naredne utakmice. To im je bila motivacija da urade najbolje.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024