VEČITI DERBI U FINALU KUPA: Partizan pobedio Vojvodinu, za trofej igra protiv Crvene zvezde

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

16. 02. 2024. u 23:05

KOŠARKAŠI Partizana drugi su finalisti Kupa Radivoja Koraća pošto su u polufinalu u niškom "Čairu" pobedili Vojvodinu sa 80:67 (24:22, 19:14, 17:14, 20:17).

ВЕЧИТИ ДЕРБИ У ФИНАЛУ КУПА: Партизан победио Војводину, за трофеј игра против Црвене звезде

FOTO: A. Ilić

Crno-beli su uspeli da dođu do utakmice za tofej u kojoj će mu rival biti aktuelni branilac titule, ekipa Crvene zvezde.

Što se utakmice tima iz Beograda i Novog Sada tiče, izabranici Željka Obradovića su zasluženo slavili, iako je sastav Miloša Isakova Kovačevića pružio veoma dobar otpor.

Najbolji pokazatelj za to je da je Partizan tek sredinom treće četvrtine posle trojke Frenka Kaminskog prvi put stigao do dvocifrene prednosti - 53:42.

Prva četvrtina je bila dobra što se napada tiče za obe ekipe. Ipak, crno-beli su u drugom kvartalu stegli odbranu i rivala ostavili na svega 14 poena.

Vojvodina je konstantno pokušavala da se vrati u meč. U četvrtoj četvrtini je u jednom momentu prišla na minus tri - 66:63, no član KLS-a i ABA 2 lige nije uspeo da napravi preokret i režira veliko iznenađenje, pošto je od tog momenta rival napravio seriju 14:4.

Meč je definitivno bio odlučen na četiri minuta do kraja kada je Zoran Nikolić napravio nesportski faul, posle kojeg je Zek Ledej pogodio oba slobodna bacanja posle, a potom je došao do poena nakon ukradene lopte. Tada je Partizan otišao na +11 - 76:65.

Tim iz Novog Sada može da bude zadovoljan nastupom na Kupu Radivoja Koraća. Uspeo je da trijumfuje protiv Mege i prikaže dobru igru protiv crno-belih.

Najefikasniji kod pobednika bili su Džejms Naneli i Frenk Kaminski koji su postigli po 15 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Džered Kaningem sa 17, pratili su ga Zoran Nikolić i Luka Ašćerić sa po 10.

Partizan u finalu u subotu od 21 sat igra protiv Crvene zvezde. Crno-beli će pokušati da prekinu seriju večitog rivala od tri vezana trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Partizan - Vojvodina 80:67 (24:22, 19:14, 17:14, 20:17)

Dvorana: "Čair" (Niš). Gledalaca: 4.850. Sudije: Juras, Jevtović, Ćalić.

Partizan: Vukčević 2, Ledej 13, Avramović 2, Koprivica 4, Panter 7, Jaramaz 6, Naneli 15, Trifunović 8, Anđušić, Doužer 8, Kaminski 15.

Vojvodina: Kaningem 17, Banjac 4, Nedeljkov 1, Ljubičić 3, Rakićević 9, Zagrađanin, Bumbić, Savić 4, Nikolić 10, Ašćerić 10, Džonson 3, Vučetić 6.

BONUS VIDEO: Atmosfera u "Čairu" 20 minuta pre meča Partizan - Vojvodina

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu