VELIKO SRCE NIKOLE MIROTIĆA! Slavni košarkaš usred sezone posetio Kosovo i srpske svetinje

Novosti online

21. 02. 2024. u 08:15

KOŠARKAŠ Armanija Nikola Mirotić posetio je Prizrensku bogosloviju.

ВЕЛИКО СРЦЕ НИКОЛЕ МИРОТИЋА! Славни кошаркаш усред сезоне посетио Косово и српске светиње

Foto: Instagram/ Bogoslovija Prizren

Iskoristio je iskusni krilni centar kratku pauzu pod obručevima da ode na Kosovo i Metohiju i da obiđe srpske svetinje. Slikao se sa polaznicima bogoslovije i na bogosluženju, videli smo ga kako pomaže u svakodnevnom radu monasima, sveštenicima i učenicima, ali je naravno bilo vremena i za malo košarke. 

"Košarkaš Nikola Mirotić sa porodicom tokom dana posetio je našu školu i sa učenicima učestvovao u nekim od njihovih dnevnih aktivnosti. Bila je ovo prilika i da se oproba u bacanju trojki", navodi se u objavi Prizrenske bogoslovije.

Prizrenska bogoslovija osnovana je 1871. godine u kući ktitora Simeona Andrejevića Igumanova i bila je jedno od ključnih mesta pravoslavne vere kod Srba, ne samo na prostoru Kosova i Metohije. Radila je nesmetano sve do ratova 1999. godine kada su đaci i profesori zbog NATO agresije, ali i napada albanskih terorista, zbog bezbednosti morali da budu evakuisani u Niš.

Bogoslovija je tamo nastavila da egzistira, a 2004. u martovskom nasilju je ona zapaljena od strane pobesnele rulje. Ipak 21. septembra 2011. godine je obnovljen njen rad i od tada funkcioniše na starom mestu. 

U Prizrenu se nalazi i Crkva Bogorodice Ljeviške, zadužbina kralja Milutina iz 14. veka, manastir Svetih arhangela koji je zadužbina cara Dušana kao i Crkva Svetog spasa, Saborna crkva Svetog velikomučenika Đorđa, kao i tridesetak manjih crkava.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku