RAZOČARAO I ŠAMPION EVROPE: Belgija iznenadila Španiju, "furija" i dalje bez pobede

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

25. 02. 2024. u 20:31

KOŠARKAŠI Španije još jednom su razočarali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nakon poraza od Letonije (75:79) sada su teren pognute glave napustili u duelu sa Belgijom - 58:53 (11:14, 8:12, 21:13, 18:14).

РАЗОЧАРАО И ШАМПИОН ЕВРОПЕ: Белгија изненадила Шпанију, фурија и даље без победе

FOTO: FIBA.Basketball

"Furija" je odigrala loš meč, posebno u napadu. Najbolji pokazatelj za to je da nisu uspeli da prebace nijednom u četvrtini 14 poena.

Ni domaćin nije blistao, čak je bio u zaostatku posle 20 minuta - 19:26. Ipak, dobra igra u drugom poluvremenu omogućila je izabranicima Darija Đerđe da ostvare veliki trijumf u utakmici na veoma mali broj poena.

Najefikasniji kod pobednika bio je Retin Obasohan sa 19 poena, Pjer-Antoan Žile je dodao 15. U poraženom timu najviše se istakao Dario Brizuela sa 14, dok je Đoel Para brojao do 10.

Španija je sada u problemu pošto ima učinak 0-2, baš kao i Slovačka. Belgija i Letonija imaju po 2-0. Ekipa Serđa Skariola naredne dve utakmice igra upravo protiv Slovačke, s tim što je gost u prvom susretu.

Jedina uteha za "furiju" je ta što tri ekipe prolaze dalje, pa bi bilo ogromno čudo da aktuelni šampion Evrope bude eliminisan.

Podsetimo, poraz je ove nedelje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo doživeo i svetski šampion, reperezentacija Nemačke.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024