I ONI HOĆE U EVROLIGU: Španski tim želi A licencu

Novosti online

03. 04. 2024. u 14:17

Trka za višegodišnju licencu se nastavlja i svako vadi svoje adute i oružja.

И ОНИ ХОЋЕ У ЕВРОЛИГУ: Шпански тим жели А лиценцу

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Glasine da bi Alba mogla da bude spuštena u Evrokup zbog nezadovoljavajućeg odnosa i rezultata pokrenula je rukovodioce klubova u "laktanje" za to upražnjeno mesto.

Valensija je trenutno u borbi za poslednje plej-in mesto, ali imaju i dugoročnije planove.

Generalni menadžer Enrik Karonelj je istakao da klub pregovara na temu višegodišnjeg ugovora.

“Ludo je što mi i dalje ne znamo kako će Evroliga da izgleda sledeće sezone, ko će da igra u takmičenju. Mi imamo i spreman plan B, za slučaj da moramo da igramo Evrokup“, rekao je Karbonelj za španski radio Interekonomija, prenosi "Basket njuz".

Situiranost pokreće i nameru o izgradnji nove hale.

Radimo sa Evroligom na tome, kako bismo imali sigurnost. Nazovite to kako hoćete, da li je A licenca ili ugovor na nekoliko godina. Pregovaramo sa Evroligom kako bismo dobili stabilnost potrebnu za dalji razvoj. Nije u pitanju samo sportski problem, Evroliga razume koliko je nezgodno kada iz godine u godinu moraš da čekaš kraj sezone za rešavanje statusa, već je problem samog modela rada, za navijače i sponzore“, rekao je on.

Valensija traži da ima povlašćen status, kao i preostali španski klubovi Barselona, Real, Baskonija, jer Valensija izdvaja mnogo više novca za porez.

“U našoj opštini imamo najveći porez na lične prihode od 54 odsto. Izuzetak je prva godina, kada je 19 odsto ako nisi građanin Valensije ili rezident zajednice. Madrid ima devet odsto niži porez na lične prihode. Naš tim, kada bismo igrali i plaćali porez u Madridu, koštao bi 1.300.000 evra manje. Ako bismo produžili ugovore sa igračima za narednu sezonu, razlika bi bila još i veća, jer se nekoliko igrača smatra novima u zajednici Valensije. U Vitoriji je porez pet do šest odsto manji, ali imaju izuzetak od oporezivanja u visini od 300.000 evra“, poručio je Karbonelj.

Španski klub je trenutno na 14 pobeda i 18 poraza u Evroligi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)