"NEMA VRAĆANJA NA STARO, SAMO GLEDAMO NAPRED, SREĆA JE U NAŠIM RUKAMA": Trener Obradović pred meč sa Albom

Novosti online

04. 04. 2024. u 10:00

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Albe iz Berlina u 33. kolu Evrolige, meč počinje u 20.30, sa željom da ostvare trijumf i ostanu u igri za plasman u plej-in.

НЕМА ВРАЋАЊА НА СТАРО, САМО ГЛЕДАМО НАПРЕД, СРЕЋА ЈЕ У НАШИМ РУКАМА: Тренер Обрадовић пред меч са Албом

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Košarkaši Partizana su trenutno na 13. poziciji sa skorom 14-18, dok je Alba poslednja sa učinkom 5-27.

- Kada pričamo o Albi, nekoliko stvari je bitno u igri. Pod broj jedan je da zavise mnogo od njihove tranzicione igre i da su tu najopasniji. Treba da vodimo računa da to zaustavimo, da kontrolišemo napad, da ne dozvolimo dobre procente šuta, pre svega za dva poena. Drugi je da su oni ti koji vole da menjaju odbranu, pogotovo kada centar Kumađe uđe u igru. Da igraju zonsku odbranu i zonski presing - rekao je trener Partizana Željko Obradović.

FOTO: M. Vukadinović

Iskusni strateg crno-belih Obradović smatra da niko u ekipi ne razmišlja na kom mestu na tabeli je Alba, već su okrenuti isključivo igri.

- To je evroligaški tim koji je u prošlom kolu protiv Efesa odigrao izvanredno, tako da znamo da poseduju kvalitet i da mogu da odigraju na visokom nivou. Nema veze utakmica sa Olimpijakosom, što se tiče morala. Mi smo posle odigrali jako važnu utakmicu u Podgorici u ABA ligi, koju smo uspeli da dobijemo. Nema vraćanja na ono što je iza nas, gledamo samo u napred. Znamo da mnogi timovi imaju svoju šansu, naša sreća je što uglavnom zavisimo od nas samih, prema tome treba dobro da se pripremimo i tu utakmicu sa Albom odigramo na najbolji mogući način - rekao je Obradović.

BONUS VESTI KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave