PRVO "FINALE" NA ZICERU: Partizan gostovanjem najslabijem timu EL nastavlja poteru za plej-inom

Đ. S.

04. 04. 2024. u 16:05

PRVO od dva evroligaška "finala" za košarkaše Partizana, predstavljaće, kladioničarskim žargonom - zicer. U poteri za plej-in turnirom crno-beli verovatno nisu mogli da požele boljeg rivala od Albe, najlošije ekipe Evrolige. Tragaće "parni valjak" večeras (20.30) za prvom pobedom u Berlinu u istoriji, ali daleko važnije od pukog precrtavanja statističkog kurioziteta biće zagrevanje i dostizanje forme za ono što sledi naredne sedmice kada Valensija stiže u Beograd i spušta zavesu na ligaški deo takmičenja.

ПРВО ФИНАЛЕ НА ЗИЦЕРУ: Партизан гостовањем најслабијем тиму ЕЛ наставља потеру за плеј-ином

FOTO: M. Vukadinović

Do tada će plej-in slika biti nešto jasnija i crno-beli će donekle znati na čemu su. Partizan je porazom od Olimpijakosa prošle nedelje prepustio sudbinu u tuđe ruke i ona je sada direktno vezana za jedan poraz Efesa ili dva Baskonije. Ukoliko se jedan od ta dva scenarija realizuje u poslednje dve runde, Partizanu će pobede nad Albom i Valensijom biti dovoljne da produži ovogodišnja mandat u eliti. Ali, ne razmišlja trener Partizana Željko Obradović previše o konačnom raspletu. Fokusiran je najpre na susret u "O2 areni", u koju crno-beli stižu sa imperativom trijumfa.

- Znamo da mnogi timovi imaju velike šanse, ali naša sreća je da donekle zavisimo od nas samih i zato bi trebalo da se pripremimo i odigramo tu utakmicu na najbolji mogući način. Alba je evroligaški tim, znamo koji kvalitet imaju i da mogu da odigraju na visokom nivou - istakao je Obradović pred put u Berlin.

Ponitka: Zek će nam mnogo pomoći

POVRATAK Zeka Ledeja u Partizanov sastav protekao je na najbolji način, pa će mnogo značiti i za igru u Berlinu.

- Zek je jedan od naših lidera, tu je nekoliko godina, zna kako igramo. Srećni smo što se vratio. Svi znamo da je prošao teške trenutke u poslednje vreme i zato još više poštovanja za sve što je uradio i koliko se trudi da pomogne timu. Mnogo će nam pomoći - poručio je poljski košarkaš Mateuš Ponitka.

Secirao je trener Partizana predstojećeg rivala na "sitna crevca" i apostrofirao nekoliko segmenata u igri Albe na koje će crno-beli morati da pronađu odgovor kako bi ispunili zacrtano.

- Mnogo zavisi od njihove tranzicione igre, u tom delu su najopasniji i tu bi trebalo da ih zaustavimo. To znači da kontrolišemo napade i ne dozvolimo visoke procente šuta. Takođe, vole da menjaju odbranu, kada je centar Kumađe tu igraju zonski presing i odbranu. Znamo koliko je važan meč i nadam se da ćemo biti na nivou koji zahteva utakmica - dodao je Obradović.

Iako je za određene igrače bio najavljen trening nakon povratka iz Podgorice, cela ekipa je, ipak, dobila slobodan dan usled velikih napora.

- Najavio sam trening, ali to jutro kapiten Kevin Panter me je zamolio da ne idu na trening, jer su umorni i ja sam izašao u susret, pa niko nije došao u salu. Inače, praksa će biti da, bez obzira na to kakav je program, igrači koji igraju manje na slobodan dan treniraju - zaključio je trener Partizana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave