"NIKOLA JOKIĆ NIJE MVP!" "Ajde, udrite paljbu po meni": NBA zvezda nije za Srbina, ali novinari presuđuju

Novosti online

16. 04. 2024. u 10:35

Nikola Jokić je dvostruki laureat, a po mnogima najveći je favorit da po treći put dobije ovo prestižno priznanje.

НИКОЛА ЈОКИЋ НИЈЕ МВП! Ајде, удрите паљбу по мени: НБА звезда није за Србина, али новинари пресуђују

FOTO: Tanjug/AP

Sjajnim igrama od početka sezone vodio je šampionski tim Nagetsa do drugog mesta na Zapadu u regularnom delu sezone i sada ih na startu plej-of serije očekuje okršaj sa boljim iz meča Nju Orleansa i LA lejkersa. A do tada čeka se proglašenje MVP-ja ligaškog dela NBA.

Od deset američkih novinara, samo jedan nije glasao za Jokića. Kris Brusard, novinar"Foksa", glasao je za Luku Dončića, dok su Majkl Pina, Den Divajn, Erni Džonson, Bil Riter, Rajan Rusilio, Džon Šuman, Bil Simons i Majkl Rajt dali svoj glas našem asu.

Naravno, mišljenja su različita, pa je Kendrik Perkins u svom stilu prokomentarisao MVP trku.

- Nikola Jokić, Luka Dončić i Džejlen Branson, svi zaslužuju MVP titulu, ali Šaj je vodio drugi najmlađi tim u ligi do najboljeg rezultata, ekipe koja je razbila na Zapadu, dok je uspeo da postigne brojke koje su Majkl Džordan i Stef imali tokom svojih MVP sezona. To je razlog što je on MVP lige. To je takođe razlog zašto sam glas dao Šeju! Udrite paljbu po meni... - poručio je Perkins.

Dok je bivši NBA as i nekadašnji igrač LA klipersa Džej Džej Redik dao prednost zvezdi Denvera.

- Kada je reč o MVP, kod mene se sve svodi na tri momka, Nikola Jokić, Luka Dončić i Šej Gildžis-Aleksander. Uz najtanju marginu, dao sam svoj glas da Nikola Jokić bude MVP. Luka Dončić mi je drugi, a Gildžis-Aleksander treći. Na četvrtom mestu mi je Džejson Tejtum, a Džejlen Branson na petom. Janis je bio još jedan od momaka koje sam uzeo u razmatranje, ali on je van ovih pet - otkrio je Redik.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (2)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?