"KAKO SRBIN DA ME POSVAĐA SA HRVATIMA!" Moka Slavnić ponovo udario na brata Dražena Petrovića

Novosti online

17. 04. 2024. u 10:32

BIO je virtuoz sa loptom, prvi moderni košarkaši zabavljač navijača, a kasnije i kao trener voleo je da bude šoumen, ali i životno Zoran Moka Slavnić je čovek oko koga se stalno diže prašina.

КАКО СРБИН ДА МЕ ПОСВАЂА СА ХРВАТИМА! Мока Славнић поново ударио на брата Дражена Петровића

Foto: Nebojsa Parausic

Ovog puta je u intervjuu za "Kurir" prvo prozvao Aleksandra Petrovića, brata velikog Dražena, što ga nije pozvao na meč u čast virtuozu koji nas je rano napustio, odnosno poginuo u saobraćajnoj nesreći u jeku košarkaške slave. 

Naime, legendarni košarkaš i trener Zoran Moka Slavnić nije se našao na spisku zvanica za obeležavanje 60. rođendana Dražena Petrovića, koji će biti organizovan 5. septembra u Zagrebu.

Ovim povodom na mreži X oglasio se Aleksandar Petrović, Draženov brat i jedan od organizatora spektakla u Zagrebu. Posle intervjua u Kuriru stariji od braće Petrović pokušao je da opravda ogroman propust i nepravdu prema Moki Slavniću.

- Iznimno mi je žao da je moj prijatelj i čovek koji je otkrio Dražena izašao sa ovakvim intervjuom vezano za Draženovu utakmicu, jer je upravo on, zajedno sa Đurovićem, Tanjevićem, Halilovićem, Pinom, Pavličevićem, Lolom Sainzom jedan od naših najvažnijih VIP gostiju.

FOTO: M. Vukadinović

 

Zoran Slavnić takođe izražava sumnju u iskrenost Ace Petrovića, pitajući se zašto je iznenađen njegovom reakcijom i zašto nije demantovao njegove izjave.

- Prirodno bi bilo, i normalno, da Aca kaže - izvini, Moko! Zaboravio sam... Bilo šta... Pa da to prihvatim. A ne ovako. Zna se moj odnos sa Draženom. To svi znaju, kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj. Oni koji nisu znali, saznali su čitajući Kurir. Nema frke. Idemo dalje - rekao je Moka Slavnić za "Kurir".

Moka odbacuje Acino ponašanje kao nadmeno i prepotentno, ističući da se neće povući zbog Acinih postupaka. On naglašava da je centralna figura u celoj priči Dražen Petrović, a ne rasprava o tome ko će prisustvovati utakmici.

FOTO: Fejsbuk

 

- Šta je njega iznenadilo? Jesam li ja nekoga uvredio u tome što sam rekao? Što nije demantovao? Bila je ta konferencija, pomenuo je mnoge, mene nije. I samo sam odgovorio posle toga. Zato sam onako sarkastično i rekao da nikada nisam upoznao Dražena. Šta je štos ovde? On je stvoren da pravi sr..a zbog svoje nadmenosti i prepotencije. A šta će biti ako budem u publici? Ako me ljudi prepoznaju? A ja ustanem i sve ih pozdravim. Da vam kažem. Sve ovo je minorno! Ovde u celoj priči centralna figura treba da bude Dražen, a ne ko će doći na tu utakmicu. Očekujem da se javi majka Biserka. I da Acu vadi iz njegovih sr..a. Kao i svaki put.

Moka se osvrće i na njihov prethodni susret na sahrani Mirka Novosela u Zagrebu, gde je primetio Acino ponašanje koje nije bilo u skladu s njihovim ranijim odnosom.

- U Zagrebu na sahrani Mirka Novosela nije me puštao ni sekund. A zašto, pitaćete se? Zato što sam bio sve vreme u kadru TV i objektiva. Zato me nije puštao. Uvek smo imali korektne odnose... I sada ovo... Kod mene nema bilo kakve ljutnje, takva me je klima zadovoljstva oblila, jer ceo svet zna Draženov i moj odnos. A neko to hoće da zaboravi, ili slaže... Jer mu to smeta iz nekog razloga.

Foto: N.Paraušić

 

Na kraju, Moka ima poruku za Acu Petrovića, ističući da ga on neće posvađati sa ostalim Hrvatima i naglašavajući da Aca, kao Srbin, treba da razume Mokinu reputaciju i odnos s Draženom Petrovićem.

- Neće on mene posvađati sa ostalim Hrvatima. Posebno što je on Srbin, a ne Hrvat! Tako da napišete. Nemojte to da izostavite. Ako mu nije jasno ko je Moka Slavnić, neka pita Nadu Gačešić Livaković, najčuveniju glumicu iz Hrvatske. Ona me dobro poznaje, pozdravljam je ovim putem, a Nada zna kakav sam. Neka objasni Aci ako je bude pitao - zaključio je Moka.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave